La Grande Chapelle, música antiga de primer nivell al Femap a la Seu d’Urgell

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) ofereix un nou concert de primer nivell a la Seu d’Urgell. Aquest dissabte 4 d’agost, a partir de les 10 de la nit a la Sala de Sant Domènec, actuarà el conjunt La Grande Chapelle, dirigit per Albert Recasens.

La Grande Chapelle oferirà un programa concebut per a petit format vocal (6 veus), on presentarà una selecció dels millors motets, himnes, salms i antífones del músic basc Juan García de Salazar (1639-1710), un dels millors compositors ibèrics del segle XVII. Gran part del repertori d’aquestes tres concerts estarà format per obres inèdites i recuperacions musicològiques de partitures conservades als arxius de Burgos, Zamora i Burgo de Osma.

En poc temps, La Grande Chapelle s’ha consolidat com una formació de referència dins del panorama de la música antiga, gràcies a l’equilibri de les seves versions –que posen l’accent sobre les veus- i al rigor musicològic de les seves interpretacions. Fundada l’any 2005 per Àngel Recasens i dirigida actualment per Albert Recasens, el grup ofereix una nova visió del gran repertori vocal hispànic, sempre de la mà d’experimentats solistes internacionals.

Des dels seus inicis, l’ensemble ha dut a terme meticulosos treballs de recuperació del patrimoni musical espanyol, ja sigui en concerts o en enregistraments, gràcies als quals s’ha guanyat el respecte del públic, les institucions i la crítica.

La Grande Chapelle ha actuat als principals cicles i festivals d’Espanya, així com també en gires per Europa, Mèxic i el Japó. Des de l’any 2005, l’ensemble va iniciar una ambiciosa sèrie d’enregistraments creant el seu propi segell discogràfic, Lauda Música, amb el qual ha editat nou discs fins al moment. Han obtingut premis internacionals com ara l’Orphée d’Or (Academia del Disc Líric de París, al 2007 i 2009), el Premi Segell de l’any dels Prelude Classical Music Awards 2007 (Holanda) i el CD Excepcional de la revista musical Scherzo.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.