La tercera edició de la Gimkna’t a 7 bandes s’ha concebut per tal que els joves que hi participen també puguin visitar llocs d’altres parròquies que no siguin les seves i promoure així les activitats d’oci que hi ha a nivell nacional. Així, els premis que es repartiran també han estat pensats amb aquest objectiu i es guanyadors obtindran regals per gastar a Andorra. La 3a edició de la Gimkna’t a 7 bandes tindrà lloc el pròxim 5 d’octubre amb sortida i arribada a Encamp i està organitzada pels departaments de Joventut dels set comuns i el Govern d’Andorra.

La nova edició de la Gimkna’t a 7 bandes promourà la ciutadania activa i la participació social dels joves, però potenciant el valor de conèixer altres llocs del propi país. Tot i que enguany no es recorreran totes les parròquies, sí que es posarà èmfasi en què els joves coneguin indrets d’altres parròquies amb l’objectiu de descobrir i d’ampliar els llocs d’oci juvenil.

A més, aquest any s’han reduït les franges de participació i només es farà per a joves de fins a 20 anys. D’aquesta manera, hi haurà dues categories, una per a joves de 12 a 15 anys i una altra de 15 a 20 anys. Cada grup estarà format per quatre persones. Des de l’organització s’espera arribar a la xifra de l’any passat, 48 grups, amb un màxim de 200 participants.

La Gimkna’t en sí consisteix en superar sis proves de lleure per diferents indrets del país. Cada prova té una puntuació màxima de 10 punts, i el participants podran obtenir un màxim de 60 punts, podent aconseguir-ne d’extra a través de les proves que han de fer en els trajectes entre parròquies. Per cloure la Gimkna’t, hi haurà una xocolatada i música de Flaix FM.

Les inscripcions per a la prova es poden fer des d’aquest mateix dilluns a qualsevol punt jove del país o al Departament de Joventut del Govern d’Andorra. El preu de la inscripció és de 6 euros, o de 3 euros en el cas de tenir el Carnet Jove. A més, el Carnet Jove tindrà un preu de 3 euros per als joves que no el tinguin (normalment en val 6) i se’l vulguin fer per participar en aquesta activitat.

Pel que fa als premis, en la categoria de 12 a 15 anys es regalaran quatre abonaments de temporada per a la piscina d’estiu d’Encamp als guanyadors; quatre entrades al Bosc Aventura d’Engolasters i quatre entrades a Caldea per als segons classificats; i quatre entrades al Palau de Gel per als tercers. Tal i com ha comentat la tècnic del Departament de Joventut d’Andorra la Vella, Ruth Novell, la Gimkna’t ha de servir per ‘promoure entre els joves el descobriment d’indrets del país, ja que de vegades no tenen consciència del que hi ha al país, quan en realitat l’oferta és molt àmplia’. En la categoria de 15 a 20 anys, el primer premi seran quatre entrades a Port Aventura amb allotjament i mitja pensió, els segons classificats tindran quatre entrades per a les activitats d’estiu de Vallnord, i els tercers obtindran quatre forfets de dia per a Grandvalira.

La tercera edició de la prova compta amb el patrocini de l’Associació Carnet Jove, la Cooperativa Interurbana d’Andorra, el Bus Exprés i Autocars Hipano Andorrana i la col·laboració del Centre Andorra Sostenible i el Grup Flaix FM.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada