ude2El reconegut historiador francès Gérard Bossuat ha obert les ponències de la Universitat d’Estiu d’Andorra. Ha explicat les principals etapes del procés de creació de la Unió Europea, perquè el projecte ha evolucionat i ha exposat la seva preocupació pel que fa a l’actualitat de la Unió Europea. En la segona conferència, el politòleg Justin Greenwood ha explicat la relació entre els lobbies i la unió Europea.

El projecte d’Unió Europea va tirar endavant després de la Segona Guerra Mundial perquè els països van trobar una resposta a l’horror del conflicte que representava una conjunció d’interessos satisfets. Els països van acabar entenent-se perquè van ser capaços d’arribar a acords que els permetien seguir desenvolupant el seu potencial tot associant-se. Aquesta és la teoria que ha exposat Gerard Bossuet, una referència a França en matèria de la creació del projecte conjunt europeu.

Pel que fa a la situació actual, amb la crisi dels emigrants a primer pla, Bossuet és mostrava crístic i preocupat.

La segona conferència ha estat a càrrec del politòleg britànic Justin Greenwood que ha explicat, en anglès, com els lobbies interfereixen en el funcionamentde la Unió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada