La Germandat de Sant Sebastià preveu repartir demà diumenge 2.500 racions d’escudella

Les sis del matí de demà diumenge 20 de gener és l’hora prevista perquè comencin a bullir les set olles destinades a preparar l’escudella de Sant Sebastià que cada any ofereix la Germandat. Enguany, les previsions són d’oferir unes 2.500 racions d’aquest plat tan nutritiu i propi de l’època de l’any en què estem. Abans, però, cal fer tota una feina molt concisa de preparació dels aliments que s’empraran en l’elaboració. Així, dissabte cap a les quatre de la tarda, mig centenar d’escudellaires es donaran cita al Centre cultural per pelar, rentar i trossejar les verdures i posar a punt la carn. Verdures, carn, pasta i caldo són els ingredients amb els quals es prepara una bona escudella. En aquest sentit, entre cols, porros, pastanagues, patates, api i carbassa es gastaran un 180 quilograms. Pel que fa a la carn, hi haurà al voltant de 450 quilos repartits entre botifarra negra i blanca, vedella, ossos, gallina, careta, panxeta i mandonguilles. Tots aquests aliments aniran distribuïts a les set olles on bulliran acompanyats de 800 litres de caldo i d’arròs, mongetes, cigrons i fideus.

Text i foto: Comú de Sant Julià

TOTES LES NOTÍCIES