La Germandat de Sant Sebastià obre aquest diumenge els actes culturals del seu patró a la Seu

Aquest diumenge 13 de gener, la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell obrirà els actes commemoratius de la festivitat del seu patró amb la celebració del tercer campionat de botifarra per eliminatòries. L’activitat s’iniciarà a dos quarts de deu del matí a local de la Penya Barcelonista Urgellenca.

Recordem que com cada any, La Seu d’Urgell rememora el 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià, el seu vot de poble a través de la Germandat que porta el nom del sant. La Seu, com moltes d’altres poblacions catalanes, sota els estralls de la pesta a mitjans del segle XIX va posar-se sota l’advocació de Sant Sebastià, patró que s’invocava per a salvar-se del còlera.

Enguany, aquesta entitat social i cultural de la nostra ciutat ha programat una taula rodona-col•loqui ‘Les relacions la Seu-Andorra: tant a prop i, de vegades, tant lluny’ com a acte central del programa, que tindrà lloc el pròxim dimarts 15 de gener, a les vuit del vespre, a la sala de Sant Domènec. Aquest acte comptarà amb les intervencions del Cap de Govern del Principiat d’Andorra, Antoni Martí, i l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. També hi intervindran Iago Andreu Sotelo, membre del gabinet del Cap de Govern d’Andorra; Josep Peralba, conseller delegat i director general de Crèdit Andorrà; Jaume Salvat, director general del Servei de Telecomunicacions d’Andorra; Amadeu Gallart, economista i exalcalde de la Seu; i Jordi Grau, president de l’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell. Aquesta taula rodona-col·loqui serà moderada per Joan Massa, exsecretari general dels Serveis del Copríncep Episcopal.

Les celebracions en motiu de la festivitat de Sant Sebastià seguiran dimecres 16 de gener amb un sopar de germanor. La germandat també ha organitzat per dijous 17 de gener, la conferència que oferirà el catedràtic d’Història Contemporània de la UAB i director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Josep Maria Solé Sabaté. La conferencia, que porta per títol ‘El rol de la dona al llarg de la història’ tindrà lloc a la sala de la Immaculada a les vuit del vespre.

El programa d’actes de Sant Sebastià seguirà divendres 18 de gener amb la presentació del llibre ‘Lo niu dels bandolers de Catalunya: els setges del castell d’Arsèguel (1588-1592)’, editat per l’ajuntament d’Arsèguel i Edicions Salòria, a càrrec del seu autor Lluís Obiols, arxiver municipal de la seu d’Urgell i president de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell. La presentació d’aquest llibre es farà a la sala de la Immaculada a les vuit vespre.

Pregó de Sant Sebastià a càrrec de Mossèn Parés

Dissabte, 19 de gener, a les vuit del vespre, se celebrarà la tradicional lectura del pregó, enguany a càrrec de mossèn Xavier Parés Saltor, rector de la parròquia de Sant Ot i degà del Capítol de Canonges de la Catedral de Santa Maria de la Seu d’Urgell. Aquest acte que tindrà lloc al local social de la Germandat a les vuit del vespre.

A les nou de la nit, es repartirà la tradicional torrada de pa amb all i oli, codonyat i altres complements gastronòmics, gratuït i exclusiu pels Germans, al centre cívic El Passeig. La vetllada continuarà amb un ball de nit amb Joan Martí a partir de les onze d ela nit, a la sala polivalent de la zona esportiva de la Seu d’Urgell. I a partir de les dues de la matinada se celebrarà la Festa Sant Sebastià Jove també a la sala polivalent amb un DJ.

21 de gener, dia festiu a la Seu d’Urgell

Enguany, a l’escaures la festivitat de Sant Sebastià en diumenge, el dia festiu es passa a dilluns 21 de gener.

Pel que fa als actes festius, el diumenge 20 de gener, se celebrarà a les 11 del matí amb un solemne ofici a la Catedral, amb cant dels Goigs en honor a Sant Sebastià i el repartiment de panets beneïts. A les 12 del migdia, a l’Ajuntament de La Seu es realitzarà l’Assemblea General Ordinària de la Germandat. A les dues del migdia tindrà lloc un dinar de germanor i a les sis de la tarda tindrà lloc el Concert de Sant Sebastià a càrrec dels professors de l’escola municipal de Música de la Seu.

La commemoració de Sant Sebastià seguirà dilluns, 21 de gener, amb una missa en record dels Germans confrares difunts, a l’església de La Missió, a les vuit del vespre.

 

TOTES LES NOTÍCIES