La Germandat de Sant Sebastià de la Seu obre els actes de la festa del seu patró

sant-sebastia-seuAquest dimecres, 15 de gener, la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell obrirà els actes commemoratius de la festivitat del seu patró amb la conferència ‘La Xina: ahir, avui i demà’, a càrrec de l’urgellenc Eugeni Bregolat, ambaixador d’Espanya en aquest gran país asiàtic en diversos períodes. La xerrada de Bregolat s’iniciarà a les vuit del vespre i tindrà lloc a la Capella de la Immaculada del centre cultural Les Monges.

Recordem que com cada any, la Seu d’Urgell rememora el 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià, el seu vot de poble a través de la Germandat que porta el nom del sant. La Seu, com moltes d’altres poblacions catalanes, sota els estralls de la pesta a mitjans del segle XIX va posar-se sota l’advocació de Sant Sebastià, patró que s’invocava per a salvar-se del còlera.

El programa d’actes organitzats per aquesta entitat social i cultural de la nostra ciutat seguirà dijous, 16 de gener, amb una altra conferència que pronunciarà Francisco Javier Galindo Llangort sota el títol ‘El Consistori municipal durant la Segona República’. L’acte serà a les vuit del vespre a la Capella de la immaculada.

Les celebracions en motiu de la festivitat de Sant Sebastià seguiran divendres 17 de gener amb un sopar de germanor.

L’Alt Pirineu i l’Aran, a debat

La germandat també ha organitzat per dissabte, 18 de gener, a dos quarts de sis de la tarda, una taula rodona-col•loqui sobre el tema ‘L’Alt Pirineu i Aran, a debat’, que comptarà amb la participació d’Albert Alins, delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran; Àlex Moga, alcalde de Vielha e Mijaran; Ramon Villuendas, alcalde d’Esterri d’Àneu; Víctor Orrit, alcalde Tremp; Llàtzer Sibís, alcalde de Sort; Albert Batalla, alcalde de la Seu d’Urgell; i Albert Piñeira, alcalde de Puigcerdà. Aquest col·lloqui serà moderat per l’escriptor alturgellenc Joan Obiols, i tindrà lloc a la Capella de la Immaculada.

Col•loqui sobre el FC Barcelona

El mateix dissabte, 18 de gener, també a la Capella de la Immaculada, però a les vuit del vespre, se celebrarà una altra taula rodona sota el títol ‘El Barça, present i futur’ amb la participació de José Luis Carazo, periodista esportiu; Pere Escobar, presentador del programa El club de la mitjanit de Catalunya Ràdio; i Quique Guasch, periodista esportiu. Serà moderat per Pere Mentruit, president de la Penya Barcelonista Urgellenca.

La jornada de dissabte es clourà amb un ball de nit que serà amenitzat apel músic Raúl, i que tindrà lloc a la sala de festes Guiu de la Seu d’Urgell, a partir de dos quarts d’onze de la nit. La Germandat de Sant Sebastià convida els seus associats i parella amb l’entrada lliure.

Diumenge, 19 de gener, el programa d’actes està curull di diverses activitats que s’iniciaran a les 9 del matí amb el IV Campionat “Sant Sebastià” de botifarra, per eliminatòries. Acte activitats compta amb la col•laboració de la Penya Barcelonista Urgellenca. Per apuntar-se cal adreçar-se als germans Pere Mentruit i Jordi Majoral. Aquest campionat de joc de cartes tindrà lloc a local de la Penya Barcelonista Urgellenca.

La jornada seguirà amb un concert que oferirà l’Orfeó Andorrà a les sis de la tarda a la sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell. Amb aquest concert, la germandat de Sant Sebastià vol retre homenatge a Josep Ma Pampliega, director de les caramelles en el 20è aniversari del seu traspàs.

Pregó de Sant Sebastià a càrrec Josep Peralba Duró

A les vuit del vespre de diumenge, 19 de gener, se celebrarà la tradicional lectura del pregó de Sant Sebastià, enguany a càrrec de Josep Peralba Duró, conseller delegat de Crèdit Andorrà. Aquest acte tindrà lloc al local social de la Germandat a les vuit del vespre.

A les nou de la nit, es repartirà la tradicional torrada de pa amb all i oli, codonyat i altres complements gastronòmics, gratuït i exclusiu pels Germans, al centre cívic El Passeig.

Dilluns, 20 de gener, Sant Sebastià, i festiu a la Seu d’Urgell

Dilluns 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià, i festiu local a la Seu d’Urgell, se celebrarà a les 11 del matí amb un solemne ofici a la Catedral, amb cant dels Goigs en honor a Sant Sebastià i el repartiment de panets beneïts. A les 12 del migdia, a l’Ajuntament de la Seu es realitzarà l’Assemblea General Ordinària de la Germandat. A les dues del migdia tindrà lloc un dinar de germanor i a les sis de la tarda tindrà lloc el Concert de Sant Sebastià a càrrec de Joan Benavent, violí barroc; Dimitri Kindynis, viola de gamba; i Ariadna Cabiró, clavicèmbal, els quals interpretaran músiques del segle XVIII. El concert tindrà lloc a l’Església de la Missió.

La commemoració de Sant Sebastià seguirà dilluns, 21 de gener, amb una missa en record dels Germans confrares difunts, a l’església de La Missió, a les vuit del vespre.

A més a més, al llarg de la setmana es posaran a la venda butlletes per col·laborar amb el projecte “Cruzada para la Alegría” de Cuba que lluita contra el càncer infantil. Es sortejarà una samarreta signada pel jugador del Barça Andrés Iniesta.

TOTES LES NOTÍCIES