La Generalitat vol consensuar amb l’Alta Ribagorça el futur de Boí Taüll

El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat, Joaquim Ferrer, ha afirmat aquesta setmana que el Govern consensuarà amb els representants de l’Alta Ribagorça el futur de l’estació de Boí Taüll, atès que el Departament d’Empresa considera el complex de muntanya com “una instal·lació estratègica per a la comarca”.

Segons Ferrer, ara ”cal dissenyar quin ha de ser el nou model de gestió” i ha avançat que no descarta la integració dins de l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que actualment ja controla cinc estacions més del Pirineu català: La Molina, Port Ainé, Espot, Vall de Núria i Vallter 2000.

El president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, ha demanat que s’apliquin “polítiques diferents al territori” per tal de poder donar respostes a totes les necessitats comarca. A banda del futur de Boí Taüll, Farrero també ha esmentat la necessitat de millora dels accessos principals com són les deteriorades carreteres N-230 i N-260 -ambdues gestionades pel Govern espanyol- o bé la possibilitat de disposar d’un pla de Foment Territorial de Turisme.

La renúncia unilateral de la concessionària de Boí Taüll, Promocions Turístiques de la Vall (propietat del grup immobiliari Nozar), va obligar la Generalitat a assumir in extremis, aquest mes passat, la gestió del complex per, de moment, garantir-ne l’obertura al llarg de l’actual temporada d’esquí. Tot i això, PTV sí que segueix gestionant el resort turístic que hi ha al Pla de l’Ermita, a pocs quilòmetres dels remuntadors. Per ara el Govern, que ja era propietari del complex, ha autoritzat provisionalment la gestió directa de les pistes a les empreses públiques Actius de Muntanya SA i Avançsa, mentre decideix quin model de gestió s’hi aplica de cara als propers anys.