vaquesLa Generalitat traslladarà les instal·lacions del laboratori de sanitat ramadera que el Departament d’Agricultura té a la Seu d’Urgell. Així ho ha anunciat aquest divendres passat el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que ha assenyalat que l’activitat es concentrarà a Lleida.

Tot i assegurar que la Seu mantindrà els llocs de treballs vinculats a aquest servei, Pelegrí ha afirmat que la intenció de la conselleria és centralitzar les instal·lacions a la capital del Segrià, que ara comptarà amb “dos laboratoris de referència en els àmbits de la sanitat vegetal i animal”. Aquest complex s’ubicarà al campus de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), en l’espai on actualment hi ha l’IRTA.

La decisió també afectarà d’altres laboratoris semblants de la resta de Catalunya, com ara els que hi ha a Vic i a Cabrils. Segons Josep Maria Pelegrí, aquesta centralització a Lleida permetrà al Govern un estalvi de mig milió d’euros i fomentarà la “col·laboració publico-privada”, com també el treball conjunt amb la Universitat de Lleida. Els dos nous laboratoris comptaran amb una plantilla de 15 treballadors (7 per a sanitat vegetal i 8 per a sanitat animal).

El laboratori de sanitat ramadera té entre les seves funcions “desenvolupar i realitzar les tècniques analítiques necessàries per donar suport diagnòstic als programes de sanitat animal”, “realitzar i comunicar els resultats de les anàlisi” i “actualitzar les tècniques analítiques i preparar-ne de noves quan calgui”, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada