La Generalitat referma el compromís amb la candidatura de Barcelona pels Jocs d’Hivern

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha comparegut avui a l’Ajuntament de Barcelona en la Comissió no permanent d’estudi de la candidatura olímpica i paralímpica dels Jocs d’Hivern Barcelona-Pirineus, en la qual ha refermat el compromís de la Generalitat de Catalunya amb el projecte i ha ofert que el govern català colideri la candidatura al costat de l’Ajuntament de Barcelona i els consistoris del Pirineu.
 
En la tercera reunió de la citada comissió, Gerard Figueras ha justificat la ferma aposta del Govern per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern perquè “és un projecte que permetrà vertebrar el país”, a la vegada que ha plantejat tirar endavant una oficina olímpica conjunta entre l’Ajuntament de Barcelona, els Ajuntaments del Pirineu implicats i la Generalitat si finalment el consistori barceloní accepta aspirar a organitzar aquest esdeveniment.
 
El secretari general de l’Esport ha recordat que el compromís del Govern cap a aquest projecte “no és nou”, sinó que fa anys que hi dóna suport. Això s’ha traduït, tal com ha explicat, en l’impuls des del 2012 del Pla Estratègic d’Esports d’Hivern a Catalunya per potenciar la pràctica dels esports de neu i de gel al nostre país. Un pla que s’està desenvolupant, per exemple, amb el programa “Esport Blanc Escolar” de promoció a les escoles del Pirineu o el suport tant a l’organització de competicions internacionals d’aquestes modalitats a Catalunya com als programes de tecnificació.
 
D’altra banda, el secretari general de l’Esport ha vist amb bons ulls la proposta de l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, de realitzar una consulta popular perquè els catalans puguin opinar sobre la candidatura, que Batalla va formular en l’anterior reunió de la comissió.
 
En la reunió d’avui, a banda de Gerard Figueras, també han intervingut Oscar Cruz, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern; Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya; Ignasi Doñate, expresident del Comitè Olímpic Català; Eric Villalón, exesportista paralímpic; Sylvana Mestre Alexander, expresidenta de la International Paralympic Sport Federation, i Mònica Bosch, esportista olímpica i exresponsable de l’antiga oficina de la candidatura Barcelona Pirineus.
 
Hi eren presents, d’altra banda, representants dels grups municipals de Barcelona en Comú, Convergència, PSC, ERC i Ciutadans, mentre que per part del PP i la CUP no hi ha assistit cap regidor.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.