La Generalitat indemnitzarà un jove de Coll de Nargó per un accident al congost de Tresponts, a la C-14

Un vehicle sinistrat
Un vehicle sinistrat (RàdioSeu)

El Jutjat Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona ha condemnat el Departament de Territori i Sostenibilitat a indemnitzar un jove de Coll de Nargó que va patir ara fa sis anys diverses lesions a causa d’un accident provocat per la caiguda d’una roca de 95,5 kg a sobre el vehicle que conduïa a la carretera C-14 a la zona del congost de Tresponts (les Valls d’Aguilar i Organyà).

El sinistre es va produir el 26 de novembre de l’any 2016 i, si bé la Generalitat de Catalunya -titular de la via- va reconèixer l’any 2018 la seva responsabilitat patrimonial, solament va estimar parcialment la reclamació formulada. El jove nargoní no va acceptar el seu posicionament i va interposar un nou recurs davant la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Segons han informat fonts del cas, el Jutjat obliga ara a pagar al demandant la totalitat de la reclamació econòmica, pautada amb el barem d’accidents de trànsit, i afegir-hi els interessos meritats i la part que dicten els jutges en costes processals. La sentència no admet cap recurs.

El jove de Coll de Nargó, que llavors tenia 22 anys, va patir ferides greus en quedar atrapat la nit del 26 de novembre de 2016 per unes roques que es van desprendre de la muntanya, al punt quilomètric 163, al terme municipal d’Organyà. Un roc de grans dimensions va impactar contra el vehicle que conduïa i va quedar allotjat a la part posterior. Quan van arribar els serveis d’emergències, el conductor va ser traslladat al Sant Hospital de la Seu d’Urgell amb ferides a la cara i als braços. Posteriorment se’l va derivar a Barcelona.

Aquest accident i d’altres a la zona causats per despreniments van provocar la reactivació de les queixes dels veïns i dels conductors per a reclamar que es construís de forma urgent un túnel al congost de Tresponts. La infraestructura finalment es va inaugurar l’any passat.

TOTES LES NOTÍCIES