tres-pontsEl pressupost del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, que s’ha presentat aquest divendres, inclou una partida per a la redacció del projecte d’arranjament del tram de la C-14 entre Organyà i Montant de Tost, on s’ha de construir el Túnel de Tres Ponts. La partida dóna resposta al compromís adquirit pel Govern al Parlament. Ara també s’haurà d’actuar per garantir provisionalment la seguretat a la via, on hi ha nombrosos despreniments.

La inversió a la xarxa viària gestionada per la Generalitat per al 2015 contempla així mateix la millora de la seguretat viària i accessibilitat a la C-16, C-55 i C-58 (10,9 MEUR) i l’adequació de ferm i l’estudi de secció transversal a la C-16 entre Berga i Guardiola de Berguedà (3 MEUR).

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha presentat els comptes, que tenen com a principals eixos les actuacions per impulsar una mobilitat més sostenible, el dret social a l’habitatge, el dret a la ciutat i la creació de noves eines de reactivació econòmica. Vila ha destacat que aquests comptes volen visualitzar que “hi ha una època que s’acaba i una altra que comença, i tots plegats tenim l’oportunitat de protagonitzar-la”.

El pressupost del Departament de Territori i Sostenibilitat per aquest 2015 és de 1.619 MEUR, la qual cosa significa un increment del 18,3% respecte el de l’any passat. Tot i això, l’increment pressupostari real és només del 3,8%, ja que l’impacte dels pagaments diferits, compromesos per anteriors governs per finançar determinades infraestructures, creix gairebé un 45% respecte el 2014.

En aquest sentit, del pressupost d’aquest any, un total de 700,73 MEUR deriven d’obligacions de pagament corresponents a mètodes alemanys, concessions i pagament de peatges a l’ombra o cànons d’ús de les estacions de la línia 9 del metro de Barcelona. En aquest sentit, Vila ha remarcat que “des de ja fa dos anys ens estem hipotecant menys, els nous compromisos amb pagament diferit per a noves licitacions s’han reduït dràsticament i aquest 2015 només se’n preveuen 4 MEUR”.

Si als comptes del Departament s’hi sumen els de les empreses públiques adscrites a Territori i Sostenibilitat, el pressupost del grup passa dels 3.280 MEUR de 2014 a 3.844 MEUR per enguany.

Text: Ràdio Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada