La Generalitat estudia habilitar un nou heliport a la Seu

bombers-seuEl conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha afirmat que la Generalitat estudia construir un heliport a la Seu o a la rodalia. L’objectiu principal de la nova instal·lació seria facilitar l’activitat dels Bombers de la capital urgellenca, que actualment s’han de desplaçar fins a Tírvia cada vegada que han de fer guardia a la instal·lació o bé utilitzar l’helicòpter per a rescats.

Segons ha informat ‘La Mañana’, Espadaler responia així a la pregunta plantejada pel diputat d’ERC Josep Cosconera, que es feia ressò de les queixes dels sindicats de Bombers per aquesta situació. I és que actualment, cada vegada que han d’anar a l’heliport, els agents han de fer un desplaçament de 145 quilòmetres, que inclou el pas pel port del Cantó.

Segons els representants dels treballadors, la situació actual és un “despropòsit”, especialment tenint en compte la propera obertura de l’aeroport de la Seu per a vols comercials. Els bombers utilitzen l’helicòpter ubicat a Tírvia 200 dies l’any i és necessari en el 90% de rescats de muntanya.