La Generalitat dona per feta la participació d’Andorra en la candidatura dels Jocs d’hivern 2030

El secretari general d’Esports de la Generalitat dona per feta la participació andorrana a la candidatura Pirineus-Barcelona per acollir els Jocs d’hivern del 2030, que s’oficialitzaria a la tardor.

En declaracions a alguns mitjans espanyols, el secretari general d’Esports de la Generalitat, Gerard Figueras, va assegurar la participació andorrana a la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern del 2030.

El Comitè Olímpic Internacional ja va mostrar-se obert al fet que diversos països poguessin formar part d’una mateixa candidatura, atès que els darrers anys ha minvat el nombre de ciutats interessades en l’organització.

La formalització de la proposta es faria aquesta tardor i tindria Barcelona com a centre neuràlgic dels esports de gel i el Pirineu actuaria com a referent dels esports de neu.

Això inclouria un eix pirinenc entre Andorra, Espanya i França. En aquest sentit entra en joc Andorra amb les proves de velocitat d’esquí alpí amb l’experiència de les finals de la Copa del Món. Ara fa uns mesos, el Govern ja va manifestar la voluntat d’entrar a la candidatura.

Els principals competidors sera Sapporo, al Japó; Salt Lake, als Estats Units, i una proposta entre Àustria i Alemanya.