El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat en el decurs d’una visita a l’Alta Ribagorça, una inversió d’1,5 MEUR en ajuts per a dur a terme actuacions a les comarques de l’Alt Pirineu per aquest any. La dotació es destinarà a l’execució de dos tipus d’actuacions: la reparació i manteniment de la xarxa veïnal i rural de camins de muntanya (prop d’1,1 MEUR) i les tasques de vialitat hivernal (operacions preventives i neteja de neu) dels accessos a les estacions de muntanya (0,4 MEUR).

Els ajuts es distribuiran en funció de la longitud i percentatge de la xarxa de camins veïnals i rurals i dels accessos a estacions de muntanya existents. L’atorgament de les subvencions es vehicularà a través de convenis entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el consell comarcal corresponent, en el cas de l’Alt Pirineu i, en el cas de la Val d’Aran, a través de la Comissió Bilateral amb el Departament de Governació.

Pel que fa als ajuts de la xarxa de camins a l’Alt Urgell ascendeixen a 145.000 euros, mentre que l’aportació per a viabilitat hivernal i accessos a les estacions serà de 38.000 euros, amb un total de 183.000 euros en total.

Per facilitar l’execució de les actuacions, el Departament de Territori i Sostenibilitat aportarà un 50% a la bestreta, i la resta, un cop finalitzats els treballs.

L’urbanisme adaptat a la muntanya

En un altre ordre de coses, el director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, presidirà aquesta tarda una jornada sobre les especificitats de l’urbanisme a les zones de muntanya, que tindrà lloc a la Seu d’Urgell.

La trobada servirà per analitzar qüestions com ara els obstacles per aplicar el planejament urbanístic en petits municipis o com s’ha resolt la reserva de sòl per a habitatges de protecció pública a les Valls de Valira i Montferrer. Així mateix, es tractaran els diversos aspectes problemàtics de les construccions en sòl no urbanitzable.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada