Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) davant els possibles efectes de les pluges intenses previstes demà a la tarda al Pirineu Oriental, en especial a les comarques del Ripollès i la Garrotxa.
 
Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir de demà al migdia i fins al vespre són molt probables ruixats intensos que podrien superar els 20 l/m2 en 30 minuts a les comarques del Ripollès i la Garrotxa. En aquest sentit Protecció Civil preveu que es pugui produir alguna incidència en aquestes zones per acumulació d’aigua i pel creixement sobtat dels torrents de muntanya i dels rius en general. A la resta de comarques la probabilitat de pluja intensa és més baixa, sense que es pugui descartar segons l’SMC, tot i que Protecció Civil descarta incidències significatives. El litoral no està afectat per la predicció de l’SMC.
 
Protecció Civil de la Generalitat demana molta prudència a l’entorn de les lleres dels rius, rieres, barrancs, etc, i prendre especial precaució en les activitats de muntanya en aquestes zones del Pirineu Oriental durant el fenomen de pluja intensa i en els moments posteriors. Recordeu no intentar creuar rius o torrents ni a peu ni amb el vehicle per passos no habilitats o que ofereixin poca seguretat a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada per motiu de les pluges en capçalera.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada