La Generalitat demana extremar les precaucions davant la previsió de l’augment del cabal d’alguns rius al Pirineu

Protecció Civil del Departament d’Interior de la Generalitat posa en Prealerta el pla d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió d’acumulació d’aigua i d’augment dels cabals d’alguns rius del Pirineu
 
Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC, a partir d’aquest migdia es poden acumular més de 100 litres per metre quadrat en menys de 24 hores a les següents comarques del Pirineu: el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès. També es podran acumular aquests quantitats de pluja a les comarques del Montsià, el Baix Ebre i la Terra Alta.
 
D’altra banda, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre CHE ha informat que arran d’aquestes pluges a partir d’aquesta tarda/vespre i durant la matinada els cabals dels rius i torrents a les capçaleres de les dues Nogueres i també de la Garona a la zona més al sud s’incrementaran i podran assolir nivells de perill generant afectacions a les zones properes a les lleres. Aquestes zones corresponen a les comarques del Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça i al sud de la Val d’Aran.
 
Protecció Civil ha informat de la previsió d’aquest fenomen de risc als municipis i consells comarcals de les zones on es preveu l’afectació i els ha sol·licitat que estableixin mesures preventives a l’entorn de les lleres.  
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es recomana molta precaució a la ciutadania davant aquesta previsió d’acumulació de pluja i increment de cabals dels rius a les zones de muntanya. Abans de que comencin les pluges és recomanable que reviseu la teulada i mantingueu nets els baixants i desguassos d’aigua de pluja, especialment als patis o als terrats dels edificis. En soterranis i locals amb possibilitats d’inundació, cal que prevegeu mesures de protecció.

Un cop comencin les pluges Protecció Civil aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.