El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha anunciat al consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell celebrat avui que durant aquest estiu començaran dues obres de millora a la C-14 per valor de prop d’1 MEUR; en concret, la formació d’una rotonda a Oliana i la millora dels sistemes de contenció del pont de Peramola. Al mateix temps, ha exposat quin és el desenvolupament dels treballs per a la construcció del túnel de Tresponts, que segueixen la programació prevista.

Millora de l’accessibilitat a Oliana

Així, Gavín ha explicat que el Departament de Territori i Sostenibilitat iniciarà el mes que ve els treballs de desviament de serveis afectats per a la construcció d’una rotonda a Oliana, que permetrà millorar l’accessibilitat al polígon industrial els Figolers i a la zona de la Valldan i la Colònia. Aquesta actuació, compta amb un pressupost de 515.000 euros i un termini d’execució de set mesos.

El nou giratori se situarà al nord del nucli urbà d’Oliana, a la C-14, a la sortida cap a Coll de Nargó. Tindrà 40 metres de diàmetre exterior i la calçada estarà formada per dos carrils de 4 metres, un voral exterior d’1 metre i un voral exterior de 0,5 metres.

A més de la rotonda i de la modificació dels trams propers de la C-14 (en uns 160 metres en sentit nord i 140 metres en sentit sud), es preveu la formació d’un vial d’accés al polígon dels Figolers d’amplada variable entre els 5 i els 7 metres i una longitud d’uns 120 metres de longitud i un petit tram d’uns 80 metres de connexió amb el vial de la Valldan.

Seguretat viària al pont de Peramola

Així mateix, el setembre s’iniciaran els treballs d’adequació dels sistemes de contenció del pont sobre el Segre de la C-14 a Peramola. Aquest pont té una longitud de prop de 80 metres i l’obra, amb un pressupost d’uns 400.000 euros, inclourà també la pavimentació del pont i dels trams de la carretera que hi entronquen. Aquesta actuació té un termini d’execució previst de dos mesos.

Execució del túnel de Tresponts

D’altra banda, el secretari d’Infraestructures i Mobilitat ha detallat als alcaldes de l’Alt Urgell l’estat dels treballs que s’estan duent a terme per eixamplar i millorar el traçat de la C-14 entre Organyà i Montant de Tost. Aquesta actuació, molt demanada pel territori, representa, amb 35 MEUR, una de les inversions més importants del Departament a la xarxa viària.

Aquesta obra inclou com a element més significatiu la construcció d’un nou túnel que permetrà evitar un tram especialment sinuós de la carretera al seu pas pel congost de Tresponts. El túnel tindrà una longitud d’1,3 quilòmetres, una amplada de 12,50 metres i una altura de prop de 8 metres. Tota l’actuació abasta una longitud de 3 quilòmetres.

Les obres van començar la tardor passada i fins ara, s’han realitzat les tasques d’estabilització de talussos i una obra de drenatge situada a prop de la boca sud del túnel. Actualment, s’estan excavant amb mitjans mecànics dels trams inicials en les dues boques del túnel. Paral·lelament, es treballa en un dels murs d’escullera previstos per ampliar la calçada existent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada