La gelatina, unes postres esporàdiques

gelatinaLa gelatina és una substància, com el seu nom indica, gelatinosa, transparent i insípida. Pot ser d’origen animal o vegetal; en aquest últim cas, la procedència seria de l’alga anomenada agar-agar.

La gelatina té diversos usos, en alimentació, productes farmacèutics i cosmètics. En alimentació, la trobem en diferents formes, des de gominoles fins a postres de diferents gustos: maduixa, pinya, poma, llimona, taronja… Ens centrarem en la gelatina de postres.

Gran part de la composició de la gelatina, més del 80 % són proteïnes, tot i que de qualitat incompleta, ja que no compta en la seva composició amb els aminoàcids essencials. Recordem que les proteïnes són imprescindibles per al desenvolupament muscular,.

Les vitamines són pràcticament imperceptibles, així com els minerals, tret que no s’hi hagin afegit a posteriori. De fet, no és estrany que a algunes gelatines s’hi afegeixi vitamina C. La gelatina tampoc no conté greixos. Pel que fa a calories, al voltant de 100 grams de gelatina, en contindrien poc més de tres-centes, tot dependrà, però, de la quantitat de sucres que s’hi afegeixin. En aquest sentit, és recomanable mirar la composició de les opcions que hi ha al mercat per escollir-ne la més sana.

Es tracta d’un aliment de fàcil digestió, tot i que per les seves qualitats mai no haurien de ser un substitut de la fruita i s’haurien de consumir esporàdicament, ja que el nivell de nutrients de la gelatina és mínim.

Per El Tot Granollers

2 comentaris

  1. Home, també es pot fer d’agar agar

  2. Decir la verdad… La gelatina se hace con el colágeno, proteína presente en el tejido conjuntivo de los huesos, la piel y el cartílago. Las principales fuentes industriales de gelatina son las pieles y huesos de origen bovino y porcino… Sí, tendones, cartílagos y toda la porqueria animal…
    ¿Que rico y sano verdad?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES