La  ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, i el director d’Agricultura, Landry Riba, han visitat, aquest dimarts, la gatera oficial, acompanyats de diversos representants del món associatiu vinculat al benestar animal. Aquest dimarts ha estat el primer dia de funcionament de la gatera, que ja pot acollir gats domèstics.

Un cop finalitzats els treballs de rehabilitació de la Borda Vidal per acollir-hi les instal·lacions de la gatera oficial i un cop descartada una gestió privada de les instal·lacions d’acollida temporal dels animals, el Govern ha posat en funcionament les noves instal·lacions per completar així el servei públic que ja es presta des de fa anys amb els gossos.

Des d’aquest dimarts, les instal·lacions de la gatera oficial poden acollir gats domèstics que per les raons que sigui no puguin ser mantinguts en una llar. De la mateixa manera, aquelles persones que vulguin adoptar un gat també podran fer-ho amb les màximes garanties sanitàries i de compliment de la normativa en matèria d’identificació i registre. Les noves instal·lacions, llargament demanades pels col·lectius de protecció dels animals, poden albergar una trentena de gats.

Des del Departament d’Agricultura es recorda que aquesta instal·lació té per objectiu acollir els animals que hagin viscut o puguin viure en una llar, i en cap cas aquells gats que es troben en colònies al carrer i que són gestionades mitjançant altres procediments. Una circular informativa que estableix els diferents procediments a implementar quan es troba un animal a la via pública ha estat difosa des del mateix Departament cap a les institucions públiques i empreses i entitats privades vinculades a la gestió dels animals.

Foto: SFG

2 comentaris

  1. I parlant de gats abandonats a la seva sort, al descampat que hi ha darrera dels blocs de Camp de Perot (St. Julià) a l’escala metàl·lica que baixa cap a la plaça Major, hi ha una autèntica família de gats de totes les edats que campen solets menjant el que poden. Crec que primer han de ser ells, els abandonats, els que tinguin el privilegi d’anar a la Gatera, i després… els domèstics (que sincerament… no crec que ho necessitin!!!)

  2. Doncs ja poden passar a recollir els que te la dona d’Hort de Godi… Sense control, i parint cada dos per tres… Per malament que estiguin estaran millor que amb aquesta sonada, i els veïns també descansarem de meucs i miaus fins a les tantes quan están en cel i els deixa a fora perque Li molesten a casa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada