La gerent de la Fundació Tutelar Privada, Ester Fenoll, confia que el projecte que s’està preparant de vida independent per a les persones amb discapacitats pugui estar en funcionament a principis del 2014. En una visita a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM), aquest dimarts al matí, ha explicat que queda per definir la col·laboració de l’escola i del Ministeri de Benestar, i què hi aportarà cada part. Pel que fa al disseny del projecte, però, està bastant avançat i s’ha comptat amb el suport de la Fundació Catalana de Síndrome de Down.

Els representants de la Fundacio Privada Tutelar han visitat, aquest dimarts al matí, l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, amb l’objectiu de parlar del projecte de vida independent que s’està impulsant i que comptarà amb la col·laboració de l’escola i del Ministeri de Benestar.

La presidenta de l’EENSM, Pilar Díez, ha agraït la visita i ha assenyalat que en l’objectiu principal del programa de vida independent ‘hi estem molt d’acord’. Ha assenyalat que ‘és molt important per aquestes persones que tinguin una vida independent perquè se sentin millor en un pis que no en una habitació de l’escola, perquè poden tenir una vida independent’.

En aquest sentit, Fenoll ha agraït la predisposició de l’escola i ha opinat que és de lògica que es faci un conveni de col·laboració amb aquesta entitat ja que hi ha usuaris en comú.

El proper pas ha de ser establir les bases d’aquest conveni i veure en quina mesura hi col·labora cada part. Fenoll ha explicat que per exemple, el Govern dóna un suport a la residència de l’Albó i una part es podria orientar al nou projecte, o també es podria fer que la col·laboració de l’escola fos cedint part del seu personal.

Pel que fa al disseny del projecte, en canvi, ja està molt avançat. Fenoll ha indicat que s’ha treballat amb la Fundació Catalana de Síndrome de Down, que ha ofert el seu suport, i fins i tot s’està organitzant una visita per poder veure com són els pisos que ells tenen per a aquestes persones.

La idea de la Fundació Tutelar és que el projecte estigui en marxa el més aviat possible, si pot ser a principis del 2014, ja que assegura que ‘tenim moltes persones que hi estan interessades i que ens pregunten com està el tema’.

En una primera fase el projecte estarà orientat a les persones amb més autonomia que estiguin vivint a la residència però puguin viure soles o que estiguin vivint soles però necessitin més suport. Més endavant ja s’intentarà ampliar el projecte perquè pugui arribar a més persones.

No es tractarà de pisos proposats per la fundació, sinó que cada usuari triarà on vol viure i també amb qui. És a dir, que en principi estan pensats per ser individuals, però els usuaris podran decidir compartir, si volen i amb qui volen, ja que com diu Fenoll, ‘igual que jo visc amb qui vull, l’usuari també’, i ha afegit que aquest criteri el comparteixen les tres parts implicades. A més, el fet que cada usuari triï el seu pis a la parròquia que vulgui també farà que estiguin més integrats en la societat, que és un dels principals objectius del projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada