La Fundació Privada Tutelar garanteix la continuïtat però espera trobar alternatives a BPA

fundacio-privada-tutelarLa Fundació Privada Tutelar té garantida la finalització dels projectes iniciats aquest 2015, tot i que la subvenció que aportava BPA segueixi bloquejada. Així ho han donat a conèixer aquest dijous la seva gerent interina, Marie Pierre Lauribe, i la secretària del Patronat de la Fundació, Rosa Castejón, durant la presentació de la memòria del 2014. Des de la Fundació asseguren que estan treballant per trobar algú que supleixi l’aportació de BPA i remarquen que, en general, “no hi ha preocupació” per aquest tema.

Els responsables de la Fundació Privada Tutelar s’han mostrat tranquils pel que fa a la continuïtat dels projectes engegats aquest 2015, tot i el bloqueig de la subvenció de BPA, que suposava un 65% dels ingressos de l’entitat. En aquest sentit, Castejón ha remarcat que “esperem que les parts vagin assumint els seus compromisos econòmics, i tot es vagi resolent amb normalitat”.

Pel que fa al 2016, han explicat que “s’estan buscant altres possibles patrocinadors, ja que aquest és un projecte de país”. En tot cas, però, han assegurat que no hi ha preocupació, ja que la Fundació no depenia només de BPA, sinó que també hi ha ajudes del Govern i dels comuns.

Pel que fa a la memòria d’aquest 2014, Lauribe ha destacat que enguany s’han tutelat un total de disset persones, sis més que el 2013, s’ha tingut una persona en curatela, s’han fet 27 seguiments i 121 assessoraments. Es tracta, en tot cas, de persones vulnerables, com ara gent gran que no pot tenir cura de si mateixa, malalts mentals o discapacitats.

En relació a la principal acció d’aquest 2014, tant Lauribe com Castejón han destacat “l’èxit” que ha tingut la prova pilot del programa ‘Vida Independent’, que ha permès a un total de cinc persones tutelades per la Fundació iniciar una vida independent.

Ara, es vol donar continuïtat a aquest programa, de manera que la Fundació cedirà la gestió d’aquests cinc casos –i de tres més que ja s’hi han interessat- a l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM). Aquesta entitat serà l’encarregada de vetllar pel dia a dia d’aquestes persones, tot i que la tutela la mantindrà la Fundació. L’acte de traspàs tindrà lloc el proper dimecres 1 de juliol.

Text i foto: ANA