La Fundació ONCA programa un nou taller creatiu per a alumnes i professors de música, teatre i dansa

taller soundLa Fundació ONCA oferirà un nou taller creatiu obert als membres de la Jonca i també als alumnes i professors de música, de teatre i de dansa interessats a aprofundir els seus coneixements en matèries artístiques.

El tercer taller de la temporada, Sounpainting, es realitzarà el dissabte 16 de maig a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella, i serà a càrrec del músic de l’ONCA Sergi Claret, responsable del primer taller d’aquesta tècnica, que es va presentar a la tardor 2014. S’ oferirà una sessió dirigida als participants de menys de 10 anys, de 10 a 10.45 h; una sessió per a estudiants d’11 a 18 anys, d’11 a 12 h, i una sessió per a adults i professorat, de 12.30 a 14 h. A la tarda, Sergi Claret reunirà tots els participants del matí, per a realitzar una sessió conjunta de 16 a 17 h. Per finalitzar l’activitat, es durà a terme una mostra conjunta oberta al públic, a les 17.30 h. L’activitat compta amb la col·laboració de la Fundació Anna Riera.

En paraules de Sergi Claret, “el Soundpainting és un llenguatge per a organitzar i estructurar la improvisació en grup, inventat pel músic i compositor Walter Thompson. Es tracta d’un conjunt de signes molt intuïtius que a l’intèrpret li dóna un marge per a compondre o interpretar en directe juntament amb la resta. És una eina creativa molt potent per a totes les edats, tots els nivells i una gran varietat de disciplines artístiques (des de la música a la dansa, passant pel teatre o la pintura, entre d’altres) que permet crear en viu peces úniques i irrepetibles. A l’intèrpret se li brinda d’aquesta manera la possibilitat de desinhibir-se dins la seva especialitat, aconseguint al mateix temps que desperti una de les passions humanes: la creació”.

Sergi Claret, violí

Nascut a Andorra. Estudia violí amb Pere Bardagí, Amàlia Valcàrcel i Gerard Claret. Posteriorment es trasllada al Trinity College of Music de Londres per estudiar amb Diana Cummings, amb qui es llicencia, i posteriorment amb Ezter Boda-Katona. L’any 2001 guanya una menció d’honor a la competició John Barbirolli de música de cambra amb el quartet Iberix, amb el qual rep classes magistrals del quartet Brodsky. Ha assistit a classes magistrals de Yehudi Menuhin, Gyorgy Sebök, Mimi Zweig, Quartet Casals, Anna Baget, Claudio Forcada i Sir Colin Davis, i també a un curs de psicologia cognitiva amb Marià Gràcia i un curs de formació de Soundpainting amb el seu creador, Walter Thompson.

Actualment és membre de l’ONCA i col·labora amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, l’OBC, el Grup Instrumental BCN216, la Camerata de la Schubertíada a Vilabertran, l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu. Amb música de cambra actua amb el grup de versions Sound Boulevard, ONCA Bàsic, i fa projectes de música contemporània com La història del soldat d’Igor Stravinsky i el Pierrot Lunaire d’Arnold Schonberg amb el grup Ecclecsons. En el món teatral, col·labora amb el grup anglès The Gogmagogs, els espectacles infantils de Cantània (Auditori de Barcelona) i Badomies (ENA) del qual n’és director musical al mateix temps que músic. Aquesta activitat com a intèrpret l’ha portat per tot el món, des dels Estats Units, Egipte, Europa fins a Àsia.

Actualment és professor de l’Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels i anteriorment impartí classes durant sis anys a l’Escola de Música de Vic.

TOTES LES NOTÍCIES