la Fundació ONCA, inicia una nova edició del projecte educatiu que té com a objectiu formar els més petits en el món musical i fer viure la música en família. El projecte 2016 està format per quatre concerts repartits durant tot l’any, el primer dels quals és La Cecília s’ha despertat!, que es durà a terme el 27 de febrer a càrrec de La Maquineta Produccions. El 4 de juny serà el torn de Pep Gol i la seva proposta Jugant amb el so. La Petita Malumaluga i la seva obra Núvols amb nadons tindrà lloc el 24 de setembre. Per tancar el projecte d’enguany, el 26 de novembre, Irina Robles i Alexandre Arajol estrenaran un nou espectacle per a infants a partir de tres anys.

El primer concert familiar, a càrrec de La Maquineta Produccions i el seu espectacle La Cecília s’ha despertat!, es durà a terme el dissabte 27 de febrer. És una actuació recomanada per a infants de tres a set anys, en la qual es combina la intervenció de músics professionals i actors, amb la interpretació en directe d’instruments musicals i un enregistrament d’efectes sonors i peces musicals. L’obra està dissenyada com un diàleg dinàmic i divertit entre els personatges (Peret, Perot i Pelut), la Cecília (robot musical) i el públic assistent. L’obra, que té una durada de cinquanta minuts, tracta d’un món que s’ha tornat boig, on ningú recorda com es fa la música i la vida està plena de sons desagradables. Per solucionar aquest problema, dos mecànics molt especials han creat un robot que els ajudarà. Amb la Cecília, descobriran de què estan fets els sons i com es pot fer música. El concert és gratuït i se’n farà una sessió a les 17 h al Teatre Comunal d’Andorra la Vella.

El segon concert, Jugant amb el so, a càrrec de l’animador musical Pep Gol, serà el dissabte 4 de juny a l’escenari del Prat del Roure d’Escaldes-Engordany, i està dirigit a infants a partir de sis anys. L’espectacle planteja un recorregut pel món dels instruments musicals, des dels més primitius (banyes, cargols, bambú), passant pels clàssics (flauta, clarinet, trompeta, piano), fins a arribar als més moderns (sintetitzadors i ordinadors). Veurem com els sons poden explicar històries i alguns assistents es convertiran en músics fent sonar la “màquina” com una veritable orquestra. El concert és gratuït i se’n farà una sessió a les 17 h.

El tercer concert familiar tindrà lloc el dissabte 24 de setembre i serà a càrrec de La Petita Malumaluga, que presentarà Núvols amb nadons, dirigit a infants a partir de zero anys. Mitjançant el text, textures visuals i sonores i un munt de percussions en directe es descriurà un món de núvols, trons, pluja i terra, en un espectacle participatiu on la interacció amb el públic és constant mitjançant diferents tècniques del llenguatge de percussió corporal i d’instruments. En aquest cas, es duran a terme tres sessions gratuïtes (11, 12 i 13 h) a l’escenari del Teatre Comunal d’Andorra la Vella.

Per finalitzar la temporada i seguint amb la línia iniciada l’any 2014, Irina Robles (creació, direcció i actriu) i Alexandre Arajol (creació musical i músic) seran els encarregats de dissenyar un nou espectacle de petit format, dirigit als infants a partir de tres anys. L’obra s’estrenarà el dissabte 26 de novembre i se’n faran dos sessions gratuïtes a les 16 h i a les 17 h, al Teatre Comunal d’Andorra la Vella.

 

PRIMER CONCERT FAMILIAR

Dissabte 27 de febrer · 17 h 

Teatre Comunal d’Andorra la Vella

Entrada lliure (aforament limitat)

 «La Cecília s’ha despertat!»

La Maquineta Produccions

Concert familiar per a infants de 3 a 7 anys 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada