La Fundació ONCA ofereix el tercer concert familiar del projecte educatiu 2015

onca-familiarLa Fundació ONCA, ofereix el dissabte 26 de setembre el tercer concert familiar del projecte pedagògic 2015, titulat Des d’aquell dia, els instruments toquen plegats.

L’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra en format ONCA Bàsic és l’encarregada de presentar l’espectacle, recomanat als infants a partir de 5 anys.

Des d’aquell dia, els instruments toquen plegats és un concert participatiu d’una durada de 50 minuts, interpretat per un quartet format per Sergi Claret al violí, Daniel Claret al violoncel, Carles Pertegaz al clarinet i Lluís Cartes a la percussió. David Puertas, autor del nou conte musical, ha creat una història que engloba diferents instruments protagonistes dels contes musicals presentats des del 2011, com són el violí, el violoncel i el clarinet, i afegeix la percussió, com a nou instrument dins l’apartat dels concerts familiars.  La música de cambra n’és la protagonista i, en aquesta ocasió, Irina Robles serà la responsable de la dramatúrgia i la direcció escènica, compartint escenari amb els músics, com a narradora.  

El conte explica la història de quatre instruments que sempre tocaven per separat, fins que varen adonar-se que unint la seva música, el resultat era molt més gratificant i engrescador. En paraules del seu autor, “fa molts i molts anys, els instruments eren tan polits i tan educats que mai no es barrejaven: sempre sonaven per separat, ara l’un, ara l’altre, ara el de més enllà. Però un dia, un fet misteriós va envair el país dels instruments. Voleu saber què va passar? Aquesta història explica com és que, des d’aquell dia, els instruments toquen plegats. Un conte per escoltar i cantar amb un violí, un violoncel, un clarinet i un grapat d’instruments de percussió”. En el sí de l’espectacle, el públic gaudirà de temes per a percussió, de melodies irlandeses, de melodies romàntiques per a violí sol, de Ponchielli amb la Dansa de les hores, de Beethoven i la seva Simfonia núm. 5, de Malher amb la Simfonia núm. 1, de la Petita serenata nocturna de Mozart i d’obres del mateix Puertas escrites per a l’ocasió, entre altres.

L’objectiu d’aquesta proposta pedagògica és doble: d’una banda, oferir al púbic familiar l’assistència a un concert de música clàssica, i de l’altra, aprofundir en la música de cambra, els instruments protagonistes i les seves melodies i sons. Un dels elements més importants de la proposta és la participació del públic.

El concert és gratuït i se’n farà una representació al Teatre Comunal d’Andorra la Vella, a les 17 h.

TOTES LES NOTÍCIES