La Fundació ONCA inicia el divendres 20 d’abril les sessions formatives per al Concert de Primavera. L’actuació serà a càrrec dels alumnes de les escoles de música, de la Jove Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra (Jonca) i dels alumnes de L’Animal Escola de Teatre, i es durà a terme el diumenge 6 de maig, a les 12 del migdia, a l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino.

Albert Gumí, director convidat i artífex de la proposta de programa, Els colors orquestrals, serà l’encarregat de preparar els intèrprets per oferir el primer concert participatiu de la temporada 2018. El Concert de Primaverapresenta un repertori en el qual els colors de la música i de l’orquestra són el fil conductor.

Segons Albert Gumí, “una orquestra és la gran festa dels colors instrumentals! I una orquestra a l’andorrana encara ho és més! Perquè des de fa cinc anys estem donant forma a la nostra gran formació orquestral feta amb els instruments que toquen els joves del país. I això fa que, a més dels tradicionals instruments de corda i vent de les plantilles orquestrals usuals, els nostres colors vagin molt més enllà i ens aportin des de la brillantor dels acordions fins a la delicada sensualitat de les guitarres; des de la ressonància dels metal·lòfons i el piano fins al ritme trepidant dels instruments de músiques modernes… En definitiva, un festival de sons, matisos, textures i tonalitats”.

Per primera vegada, cinc alumnes de corda (quatre violoncels i una viola) de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella col·laboraran amb la Jonca per interpretar dos peces de la primera part amb l’objectiu d’anar incorporant nous intèrprets del país a la jove formació nacional de cambra. També s’incorporarà a l’obra de Purcell una guitarra barroca, que tocarà un alumne del mateix conservatori.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada