El president de la Fundació Julià Reig, Òscar Ribas, ha manifestat durant la trobada interparroquial dels hortolans que una de les idees que tenen per fer créixer el projecte és fer-hi participar els infants de les escoles. Ribas ha destacat que la trobada suposa una mostra de la consolidació del projecte.

Els padrins de totes les parròquies que participen en el projecte dels horts socials s’han reunit aquest dijous als horts de les Terres Primeres d’Encamp per intercanviar les experiències que han tingut durant l’any amb el cultiu de les parcel·les i gaudir d’una trobada de germanor. Els padrins han passat la tarda als horts i han compartit un berenar amb els hortolans d’altres parròquies i amb els responsables dels departaments de Socials dels Comuns i alguns cònsols.

En el marc d’aquesta trobada, el president de la Fundació Julià Reig, Òscar Ribas, ha indicat que hi ha ‘moltes possibilitats’ d’ampliar el projecte i una idea és la de fomentar l’intercanvi generacional entre la gent d’edat i els nens. La voluntat de la Fundació seria promoure el contacte mitjançant el cultiu dels horts però Ribas ha admès que ‘es necessita una infraestructura superior de la qual es disposa’, ja que els infants escolars han d’anar acompanyats de monitors. Tot i així, ha manifestat ‘no és descartable’ i esperen que ‘en el futur es pugui consolidar’.

Per la seva part, el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha reconegut que es tracta d’un ‘dia especial’ perquè tornen a començar la volta de les parròquies que es va iniciar a Encamp. De fet, ha indicat que es tracta d’un projecte que funciona molt bé i per al qual han hagut d’ampliar la superfície per donar resposta a tots els usuaris que demanen un hort.

A més de suposar una activitat saludable i una distracció per als padrins, Mas ha afirmat que és un exemple de la implicació de privats i fundacions ‘perquè treballem en el mateix sentit i ens ajuda a tirar endavant polítiques d’aquesta índole’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada