La fruita per pujar l’estat d’ànim

xirimoia

La  xirimoia és un fruit originari dels altiplans de Perú i Equador que creix entre els 1000 i els 2000 metres d’altura. El seu principal component és l’aigua, cosa que el converteix en un aliment molt diürètic i eficaç per eliminar problemes com la retenció de líquids. La xirimoia també és beneficiosa per mantenir regulat el sistema immunològic degut als nivells de vitamina C que conté, mentre que el seu contingut en vitamina A té un efecte antioxidant en el nostre organisme ajudant-lo a mantenir-se jove.

És també una fruita recomanable per persones amb problemes de trànsit intestinal, ja que conté una alta quantitat de fibra i és fàcil de digerir. Alhora és una important font de potassi, imprescindible pel sistema nerviós i pels músculs; i de calci, beneficiós per mantenir uns ossos, dents, cabell i ungles forts. Totes aquestes propietats fan que la xirimoia estigui indicada per a qualsevol persona però especialment per dones embarassades, nens i joves en edat de creixement i persones grans.

Tot i això, una de les característiques més rellevants de la xirimoia és el seu efecte tònic, que evita la fatiga i la caiguda d’ànims, evitant depressions.

Per AMIC / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.