La fotògrafa Altimiras transfereix a la pedra seca una reflexió sobre identitat

Montserrat Altimiras posa amb les imatges transferides en un mur de pedra seca
Montserrat Altimiras posa amb fotografies transferides en un mur de pedra seca. Foto: Comú d’Ordino

La fotògrafa Montserrat Altimiras proposa una reflexió artística sobre la identitat amb la pedra seca com a suport de les imatges, una intervenció efímera en una paret de pedra seca del Castellar, a Arcalís. Identitat fragmentada és el títol de l’obra que presenta a la parròquia i va ser seleccionada per al Concurs Internacional d’Art ‘Andorra, Art i Identitat’.

L’obra s’emmarca també en la celebració de la Setmana del Paisatge de pedra seca. “Com el mur de pedra seca que es construeix pedra a pedra, el país s’ha anat construint i es construeix, gràcies a les vides de tots i cadascun de nosaltres”, explica l’artista sobre el paral·lelisme que estableix entre la pèrdua del patrimoni natural i la pèrdua de la identitat.

L’obra es concreta en la transferència de divuit imatges en paper japonès adherit a la pedra, que volen ser retalls de memòria. El treball es presenta com un fragment de vida: “Petits o grans fragments de tot allò que vivim, sentim i recordem com a individus forma part d’aquest patrimoni”.

Altimiras està documentant gràficament el procés natural de degradació de l’obra com part d’aquesta reflexió per deixar constància del pas del temps.

TOTES LES NOTÍCIES