inundacions2Aquesta és la imatge d’aquesta tarda de tota l’aigua acumulada davant les obres de l’Estadi Nacional. L’aigua no es filtrava i ha provocat molts problemes per circular. Els obrers han hagut de retirar el material. A l’Illa Carlemany s’ha inundat la planta baixa i el centre comercial E.Leclerc també ha patit inundacions.  Segons informen els bombers, l’avinguda Doctor Mitjavila ha estat el punt més conflictiu a causa de l’acumulació d’aigua. A Santa Coloma els bombers també han hagut d’actuar.

Les pluges intenses de la tarda han provocat inundacions a diversos indrets del país. La tromba ha caigut amb rapidesa i la xarxa de clavegueram no ha pogut absorbir tot el volum d’aigua.

Cap a dos quarts de set de la tarda els ruixats han col·lapsat la xarxa de clavegueres i moltes boques han expulsat aigua cap a les carreteres. El mateix ha passat amb altres col·lectors. Com a conseqüència, en poc més de cinc minuts, molts carrers han quedat inundats. A Andorra la Vella diversos indrets no han pogut assumir el volum d’aigua i els baixos de molts edificis s’han vist afectats.

Punts on les inundacions són freqüents, com ara Santa Coloma, tampoc no han estat una excepció. L’aigua ha envaït els punts habituals i ha arribat també a la carretera general. Els bombers han hagut de fer diverses sortides per evacuar l’aigua amb bombes. En altres indrets, pocs minuts després de l’episodi de pluja, l’aigua ha anat desapareixent a poc a poc, fins a deixar de nou els carrers practicables.

Aquesta mena de xàfecs són típics dels mesos d’estiu: caiguda intensa de precipitacions en un període molt curt de temps. La situació és més preocupant a les muntanyes properes a edificis, ja que si es repeteixen amb freqüència poden augmentar el risc de despreniments de terra o roques.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada