La formula de D’Acord podria fer guanyar les eleccions a López segons El Nacional

Una possible victòria de DA estaria ara mateix penjant d’un fil si fem cas a les enquestes. La primera que va sortir, donava ja la victòria a les eleccions vinents a Pere López, cosa que quedava força matisada a l’enquesta del CRES, feta al país però poc representativa, ja que no contemplava les circumscripcions parroquials (les que a l’hora de la veritat fan decantar la balança), que donava una victòria amb un 10% de diferència a Xavier Espot per sobre del socialdemòcrata.

Però això canviaria molt si fem cas a l’enquesta que ha publicat avui elnacional.cat que desvela que DA obtindria entre 7 i 11 escons del Consell General; el Partit Socialdemocràta entre 7 i 9; Liberals d’Andorra de 5 a 7; Terceravia, entre 1 i 3 i Ciutadans Compromesos, 2.

Com sempre tota la carn és a la graella de les territorials, ja que segons l’enquesta, demòcrates i socialdemòcrates empatarien en escons en la votació de la circumscripció nacional, amb 5 llocs cadascun. És a les parròquies on seria el desllorigador de tot plegat, ja que aquí és on hi hauria els resultats que trencarien l’empat. L’enquesta veu indiscutibles els resultats de Canillo (a favor de DA) i d’Andorra la Vella i Escaldes (a favor del PS+L’A). A la Massana veu clarament guanyador Ciutadans Compromesos i a Encamp i Ordino és on hi ha la possibilitat on la balança es decanti per d’Acord o DA. A Sant Julià qui tindria opcions és d’Acord i Tercera Via.

Així doncs, segons l’enquesta de Time Consultants per a ElNacional.cat treuria la majoria absoluta a DA i deixaria oberta la porta a un govern amb possibles pactes de suport, per qualsevol de les dues bandes. Uns resultats que fan que l’inici de la darrera setmana de campanya es presenti molt diferent a com l’encaraven les dues principals formacions la setmana passada.