La Font Blanca 2019 aposta fort per la retransmissió audiovisual

La Font Blanca té clar que, davant el creixement de l’esquí de muntanya i la repercussió en constant augment que està tenint la Copa del Món ISMF, cal donar un pas de gegant i aquest passa per fer-lo arribar als mitjans audiovisuals. És per això que per a l’edició del 2019 s’apostarà fort per la retransmissió de les dues curses. La cursa individual del dissabte 26 de gener es farà per streaming per primera vegada en la història del màxim circuit internacional. L’any passat, el mal temps va obligar a suspendre la prova però per al 2019 la previsió de cobertura és molt més complerta, amb fins a 5 càmeres repartides en diferents punts estratègics i dues càmeres mòbils i un dron a la sortida-arribada, a més d’una realització difosa a través de la web www.fontblanca.ad -amb 5 càmeres per poder seguir tota la cursa- i de Facebook.

La cursa vertical del diumenge 27 de gener s’emetrà per segon any consecutiu en directe per Andorra Televisió, com també pel web www.andorradifusio.ad.
La Font Blanca ha volgut implicar a les federacions de més pes (Itàlia, Suïssa, França, Suècia, Espanya i Àustria), corredors top, espònsors i la pròpia Federació Internacional d’Esquí de Muntanya (ISMF) per tal de promocionar al màxim una retransmissió que es podrà veure des de qualsevol racó del món gràcies a internet.

Compromís amb la sostenibilitat i la solidaritat
Malgrat aquest pas endavant en a nivell de comunicació online, la Font Blanca vol mantenir la seva filosofia tradicional de caracteritzar-se per ser una esdeveniment de país sostenible i solidari.
Per quart any consecutiu, La Font Blanca reafirmarà el seu ferm compromís amb la sostenibilitat que no només consistirà a compensar el CO2 generat, sino també un pla de sostenibilitat molt ambiciós i centrat en diversos àmbits de la cursa: comercial, de mobilitat, solidari i també referent a circuits, càterings o avituallaments. Si ja tenia anys anteriors a Lavola com a ecopartner, per al 2019 també tindrà el suport de FEDA i EcoTecnic.

D’altra banda, un any més la Font Blanca mostrarà el seu caràcter solidari realitzant accions per ajudar a millorar les complicades condicions de vida que hi ha als països del tercer món. Aquest any durà a terme una col·laboració amb la Fundació muntanyencs per l’Himàlaia per finançar el desplaçament dels nens que viuen i estudien a Catmandú perquè una vegada a l’any puguin tornar a casa seva per visitar la família, a pobles remots que fins i tot estan a l’altra banda de la frontera amb el Tíbet.

Tres recorreguts pensant en tots els escenaris
A nivell esportiu, el recorregut de la cursa individual tindrà pràcticament el mateix recorregut que l’any passat i la vertical tindrà una petita variació a l’altura de Comallemple, que no permetrà buscar el récord de temps de les edicions anteriors. Axelle Mollaret és qui té la plusmarca femenina des de l’any passat, que va marcar 31:37 superant en 23 segons l’anterior, aconseguit al 2014 per la ja retirada Laetitia Roux en (32:00). En homes, és Kilian Jornet qui té el rècord de temps des del 2016, amb 26:50.

Pensant en tots els escenaris possibles per als dies de cursa, la Font Blanca ha previst fins a dos ‘plans B’ més en els recorreguts, per tal de garantir al 100% la seguretat dels corredors principalment per si hi ha condicions meteorològiques adverses.

TOTES LES NOTÍCIES