La Flama del Canigó arriba a Andorra enmig d’una gran expectació

 

L’arribada de la Flama del Canigó ha donat el tret de sortida als actes de la revetlla de Sant Joan. Cadascuna de les parròquies s’ha endut una mica d’aquest foc per encendre les fogueres. L’acte ha servit per homenatjar el desaparegut Salvador Brasó i per proclamar el nou fallaire major de les Valls d’Andorra, que enguany és el seu fill.

Passaven pocs minuts de les set de la tarda quan els fallaires de la Massana han entrat a la plaça del Consell General amb la Flama del Canigó. Enguany han estat ells els encarregats d’anar-la a recollir a l’emblemàtic cim, juntament amb el Centre de la Cultura Catalana.

I amb el peveter encès, cada parròquia s’ha endut una mica de la flama en un fanalet. És el foc que aquesta nit encendrà les fogueres de Sant Joan que il·luminaran tot el Principat. En el seu manifest, la síndica general ha remarcat la importància de la renovació perquè les tradicions no es perdin.

Amb la plaça plena de gent, una actuació de l’esbart dels petits fallaires de Sant Julià de Lòria ha precedit un dels moments més especials: l’homenatge fallaire. Enguany ha estat per al Salvador Brasó, que va morir fa pocs mesos i que va ser un home clau per recuperar la tradició de les falles al Principat.

I qui millor per recollir el relleu de fallaire major de les Valls d’Andorra 2019 que el seu fill, Ferran Brasó.

Després de ser proclamat, Brasó ha estat l’encarregat de fer rodar la primera falla. Tot seguit ho han fet les nombroses autoritats que han assistit a l’acte.

El nou fallaire major ha fet una crida a la participació, perquè cada vegada més gent, especialment els més joves, siguin protagonistes d’aquesta festa.