La fiscalia vol que el Superior elevi la condemna d’una jove acusada d’encobrir l’operació Paradís

La fiscalia vol que el Tribunal Superior condemni per tràfic de drogues, en el marc de l’operació Paradís, una dona que Corts va considerar culpable de complicitat en la introducció d’estupefaents. Per altra banda, les defenses dels condemnats per temptativa d’assassinat i encobriment a Encamp han recorregut la sentència al Superior i reclamen l’absolució segons informa RTVA

El Tribunal de Corts va condemnar fa uns mesos a penes de presó d’entre 5 anys de presó i 6 mesos condicionals els cinc joves acusats de tràfic de drogues i cessió en alguns casos a menors, en el marc de l’operació Paradís.

Doncs bé, la fiscalia ha recorregut les sentències ja que creu que a una jove condemnada a 1 any i mig de presó condicional, 6 mesos dels quals ferms, per còmplice d’introducció de drogues ha de ser considerada coautora.

També vol que a un altre dels condemnats se’l consideri culpable del delicte de blanqueig de capitals perquè creu que hauria adquirit un vehicle amb els beneficis d’aquests delictes.

A més, les defenses dels joves també han recorregut i volen una rebaixa de les penes i en alguns casos l’absolució perquè afirmen que no eren culpables dels delictes pels quals Corts els ha condemnat.

El cas de l’apunyalament a Encamp

Per altra banda, el Tribunal Superior també ha vist el recurs del jove condemnat a 5 anys i mig de presó per clavar 8 punyalades a una persona a Encamp i de l’home que l’acompanyava i que té una pena de 3 anys per encobriment.

Les seves defenses reclamen l’absolució. En el cas de l’agressor perquè hauria patit un trastorn mental que no el feia responsable dels seus actes i de l’altra persona perquè no seria responsable de l’encobriment. Els casos han estat vistos per sentència.