La fiscalia demana 8 mesos de presó condicional, 15.000 euros de multa i la inhabilitació per poder cuidar animals pel guarda que el juny del 2017 va abatre amb dos trets un os a Naturlàndia. Considera provat que va cometre un delicte menor de caça d’espècie amenaçada o protegida en perill d’extinció.

Segons recorda RTVA, la mort de l’os va tenir lloc el juny del 2017, quan l’animal va fugir del recinte de seguretat moments abans de l’obertura al públic del parc. El director adjunt de les instal·lacions va acabar abatent amb dos trets l’os.

La investigació per determinar els motius pels quals l’animal va poder sortir del recinte no van aclarir res i es va concloure que no hi havia elements per determinar-ne els motius.

Quan va ser detingut, l’home va rebutjar una pena d’arrest de dos mesos i una multa econòmica, a través d’un judici ràpid, perquè manté que va actuar en defensa pròpia, una al·legació que la defensa esgrimeix per demanar-ne l’absolució.

Aquest punt va ser posat en dubte des d’Apapma, que també es va presentar com a querellant. L’entitat considera que el guarda no va seguir el protocol que s’estableix per a aquest tipus de situacions.

Segons fons pròximes al cas, una vegada finalitzada la investigació, la fiscalia considera provat que el processat va desobeir les ordres dels seus superiors, que li van demanar que no sortís del vehicle i esperés l’arribada d’un altre guarda amb els dards tranquil·litzants.

Per tant, considera provat que va actuar amb precipitació. Per això l’acusa d’un delicte menor de caça d’espècie amenaçada o protegida en perill d’extinció i demana vuit mesos de presó condicional, 15.000 euros de multa, la inhabilitació durant 30 mesos per cuidar animals i la retirada durant el mateix període de la llicència de caça. A més del pagament de les despeses processals i subsidiàriament a Camprabassa com a responsable civil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada