La fiscalia demana endurir la pena al jove condemnat per intentar assassinar un taxista


El Tribunal Superior ha revisat avui l´intent d´assassinat d´un taxista a la Massana l´agost del 2014. La fiscalia ha demanat un enduriment de la pena imposada pel Tribunal de Corts, de manera que es passi de 9 a 10 anys de presó ferma. El ministeri públic ha reiterat la gravetat dels fets i l’ànim de matar del condemnat. La defensa ha demanat tot el contrari. Creu excessiva la condemna i vol que es rebaixi a cinc anys, part ferma i part condicional.

La fiscalia ha demanat al Tribunal Superior la revisió de la sentència imposada al jove condemnat per intentar assassinar i per robar un taxista a la Massana l´estiu del 2014. El jove va ser condemnat per Tribunal de Corts a 9 anys de presó ferma, 25 anys d´expulsió i 6 de prohibició d´entrar en contacte amb la víctima. El ministeri públic considera insuficient aquesta pena a causa de la gravetat dels fets i ha demanat que s´augmenti a 10 anys i 4 mesos de presó ferma. A més de la pena, la fiscalia ha recorregut l´absolució del delicte de port d´arma ja que considera que el jove es va passejar per la Massana amb un ganivet de cuina de grans dimensions, que va utilitzar contra el taxista. La fiscalia sosté que el condemnat tenia ànim de matar ja que va apunyalar la víctima en òrgans vitals.

La defensa té una visió radicalment oposada. Argumenta que la pena és excessiva i demana que es rebaixi fins a cinc anys de presó, una part de la qual condicional. També que se li retiri l´expulsió del país. L’advocat del jove al·lega que s´han d´aplicar l´atenuant de rescabalament a la víctima, a la qual se li va pagar 25.000 euros, i de cooperació, ja que va tornar voluntàriament de Portugal, on va marxar el dia després dels fets. La defensa demana que es faci possible la reinserció del jove, que tenia menys de 21 anys quan va atacar el taxista.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.