La fiscalia demana cinc anys de presó per furt en 26 cases

 

Cinc anys de presó ferma. És la pena que la fiscalia demana per dos albanesos acusats de furt per entrar en 26 xalets i cases entre el 2015 i el 2016. Se’ls va detenir després d’un intent de robatori a la casa de l’exministre d’Exteriors Xavier Espot. La defensa reclama l’absolució.

El cas ha quedat vist per a sentència aquest dilluns. La fiscalia ha demanat 5 anys de presó ferms per a dos ciutadans albanesos acusats d’haver comès furts en 26 xalets i cases entre el 2015 i el 2016, entre els quals el del fiscal general, Alfons Alberca. També se’ls reclama uns 600.000 euros per responsabilitat civil.

El 16 de desembre del 2016 la policia els va controlar en un aparcament de la Massana. Un va intentar fugir però va ser capturat. A l’altre li van trobar una pota de cabra, una eina que s’usa per forçar portes i finestres.

La detenció es va produir després de l’intent de robatori del xalet de l’exministre d’Exteriors Xavier Espot, tot i que no se’ls acusa d’aquest fet. En un dels xalets es va trobar ADN d’un dels processats. La defensa al·lega que es pot haver trencat la cadena de custòdia de la prova, fet que la fiscalia nega. També ha afegit que la pota de cabra que es va trobar era en realitat un aparell per canviar rodes.

L’acusat que va intentar fugir ha declarat que ho va fer per por. Els acusats han dit que eren petits empresaris que podien viatjar i són innocents. Per això en reclamen l’absolució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.