La fiscalia demana 9 anys de presó per als autors del robatori a la joieria l’Art d’Or

Vist per a sentència el judici per l’atracament a la joieria l’Art d’Or d’Andorra la Vella. La fiscalia ha demanat 9 anys de presó ferma per als dos autors materials del robatori i 6 anys per als que considera còmplices o encobridors. Una pena molt distant de la demanada per les defenses, que neguen que els seus clients formin part d’una organització delictiva.

La fiscalia considera que el robatori a la joieria l’Art d’Or el novembre del 2014 va ser fruit d’una operació planificada i duta a terme per membres d’una organització criminal. Per aquest motiu ha demanat una pena de 9 anys de presó pels dos autors materials del robatori.

Al judici tots dos van explicar que van planejar fer l’atracament el mateix dia dels fets. Van entrar a l’establiment, van atemorir les depenentes amb una pistola de plàstic i van robar les joies. Posteriorment van fugir amb un cotxe que van abandonar a la Comella i van caminar per la muntanya fins a Juberri, on dos dies després van ser localitzats per la policia. Eren a 200 metres de la frontera.

Les joies, valorades en 100.000 euros, les van llençar al bosc. La fiscalia considera també autors d’un delicte de robatori amb arma en qualitat de còmplice o encobridor el matrimoni detingut per subministrar el cotxe que havia de servir als atracadors per fugir i els demana 6 anys de presó ferma.
Les defenses discrepen dels arguments de la fiscalia. Han qualificat l’execució del robatori com un nyap per la improvisació. La defensa del matrimoni demana l’absolució dels seus clients i la dels autors materials, les penes mínimes per robatori. Neguen que pertanyin a cap organització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.