La fiscalia creu que hi ha indicis que Joan Pau Miquel està obstruint la causa

La fiscalia manté que Miquel ha de continuar en presó provisional per tres motius. L’alarma social, la necessitat de preservar el correcte desenvolupament de la instrucció i perquè l’exdirectiu bancari no pugui influir en els testimonis. La defensa de l’exconseller delegat de BPA nega que això sigui possible.

La fiscalia ha aportat com a prova d’un possible intent d’obstrucció a la causa el fet que, fins fa uns dies, no es va trobar un informe jurídic penal del 2013, sobre les possibles conseqüències penals de les compensacions dineràries a Espanya efectuades per clients de BPA. En aquest document ja hi hauria referències als casos Emperador i Petrov i hauria estat encarregat pel consell d’administració del banc.

L’estudi s’hauria encarregat després que la guàrdia civil interceptés l’empresari Pallardó i aquest consultés la seva situació a l’entitat financera. Per la seva banda, Miquel ha afirmat que si se li hagués demanat aquest estudi podria haver ajudat a trobar-lo. El seu lletrat ha assegurat que és clar que amb la pràctica de les compensacions dineràries no només BPA sinó tots els bancs andorrans van cometre delictes a Espanya ja que van ajudar a promoure l’evasió fiscal.

La fiscalia, finalment, ha assegurat que l’alarma social per l’afer BPA s’ha diluït i un dels motius ha estat que Joan Pau Miquel és a la presó.

1 comentari

  1. AS ESCOJIDO MAL TUS SOCIOS SI HUBIERAS ESCOJIDO A LOS AMIGUITOS DEL CINCA HOY SERIAS MINISTRO O QUIZAS OCUPARIAS EL PUESTO DE PRESIDENTE Y INTOCABLE …….QUE ES ASI QUE FUNCIONA EL PAIS……. ANIMOS JUAN PAU ………….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.