La Fira Primavera rep unes 500 persones la primera nit d’obertura

La Fira Primavera, que se celebra per segona vegada a Andorra la Vella, ha rebut al voltant de 500 persones durant la primera jornada d’obertura. Luis Rando, president d’Al-Andalus, associació que organitza aquest esdeveniment, confia en que aquest dissabte s’acostin a l’envelat del Parc Central d’Andorra la Vella un miler llarg de persones, i així superar lleugerament la participació de l’any passat.

Esperem poder tenir una afluència massiva i poder fer participar una mica la gent de la cultura andalusa’, ha manifestat el president de l’associació cultural Al-Andalus, Luis Rando. El divendres a la nit ja hi van passar al voltant de 500 persones, i per aquesta nit se n’esperen entre 1.000 i 1.200, segons Rando. Aquestes xifres suposarien una millora en comparació a l’edició de l’any passat, quan la participació a la Fira de Primavera va disminuir, segons Rando, perquè el canvi d’ubicació va despistar el públic. Sempre s’havia fet a Sant Julià de Lòria, però en l’edició del 2012 van haver de fer-ho a Andorra la Vella, doncs l’entitat havia canviat de domicili i l’envelat de Sant Julià s’havia tret.

Ja fa un bon grapat d’anys que l’associació Al-Andalus organitza la Fira de Primavera. El seu objectiu és el d’apropar la cultura andalusa a la societat andorrana, que aquesta ‘ens conegui i conegui una mica de la nostra cultura’, ha manifestat Rando. A Andorra hi ha ‘una colònia d’uns 5.000 andalusos’, un col·lectiu ‘suficientment gran com per tenir un esdeveniment d’aquest tipus’, ha exposat el president de l’entitat organitzadora.

Aquesta nit de dissabte, l’escenari de l’envelat del Parc Central acollirà les actuacions d’un grup de ball que oferirà mostres de sevillanes i flamenc i del cantant de coples espanyoles, Francisco Amat, acompanyat de la ballarina Ana Sánchez. Tots dos ja havien actuat en edicions anteriors de la Fira de Primavera andorrana. A més de veure aquestes mostres de folklore, també s’hi poden degustar plats típics de la regió del sud d’Espanya, ‘totes aquestes coses que fem per allí tan bones’, s’exclama el president d’Al-Andalus, com són les fritades de peix, les gambes i el pernil ibèric o el gaspatxo. I tampoc hi falta el rebujito i la manzanilla.

TOTES LES NOTÍCIES