La Fira de Sant Ermengol ofereix un any més l’espai Tast Km0-Gustum

gustumPer segon any consecutiu, la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell aposta per l’espai de degustació col·lectiva Tast Km0-Gustum, en què s’oferirà als visitants un tast conjunt dels productes dels elaboradors alimentaris de l’Alt Urgell i el Baridà.

L’oferta gastronòmica, que es tornarà a ubicar al recinte firal del pavelló poliesportiu, inclourà embotits, confitures, melmelades, olis, vins, cerveses, pans, coques i xocolates, entre d’altres. També hi serà la Vedella dels Pirineus Catalans (DOP). En relació amb el formatge, únicament es podrà tastar l’Urgèlia de Cadí, juntament amb la mantega de la cooperativa urgellenca.

Els visitants a la Fira podran accedir als tastos amb la compra del tiquet dels formatges (8 euros), el qual contindrà una pestanya extra que donarà dret a dos degustacions en aquest espai. A més, els interessats tindran la possibilitat de comprar-hi els productes que tastaran, ja que hi haurà venda directa.

Promoció del sector agroalimentari

L’objectiu de l’Espai Tast Km0-Gustum és potenciar i promocionar el sector agroalimentari de proximitat, tot creant sinergies entre els diferents productes que hi són presents. Segons afirmen els organitzadors, la intenció final és “posar en valor la qualitat i la diversitat dels productes del territori”.

Amb la presència d’aquest espai durant la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell també es visualitza la importància del sector agroalimentari a les zones de muntanya, “el qual aporta una important autocupació i creació de llocs de treball”.