El Dia Mundial de la Diversitat Cultural se celebrarà per tercer any consecutiu amb una fira a Andorra la Vella que tindrà lloc el dissabte 25 de maig a la plaça Guillemó. A més, però, es faran un seguit d’activitats a partir del 19 de maig en què participen les diferents associacins. En aquesta tercera edició s’ha incrementat la participació, amb un total de 27 entitats, i a més s’han potenciat les activitats conjuntes entre les diferents organitzacions, de manera que es relacionin i s’uneixin diverses cultures, tal com ha indicat la consellera de Cultura, Meritxell Rabadà.

La consellera de Cultura del Comú d’Andorra la Vella, Meritxell Rabadà, i la directora de Participació Ciutadana, Patty Bafino, juntament amb representants de les associacions, han presentat, aquest dimarts, la propera fira de la diversitat cultural.

Aquest any la fira es trasllada a la plaça Guillemó, enlloc de la carpa del parc Central, perquè segons ha indicat Rabadà així es pot aconseguir integrar més gent, ja que a la carpa calia que hi anessin especialment i d’aquesta manera les activitats estaran a l’aire lliure. Igual que els darrers anys la fira serà un dia però les activitats s’allargaran durant la setmana anterior, i en aquesta ocasió del 19 al 25 de maig.

Pel que fa a la participació, ha anat augmentant, i mentre en la primera edició eren 21 associacions i en la segona 22, aquest any n’hi haurà 27. A més, s’ha intentat que les activitats que s’organitzen tinguin un caire més relacional i que es barregin cultures en cada un dels actes. De fet, entre les activitats hi haurà una representació de danses de diversos països, un torneug de futbol amb equips de diversos països i també una exposició de vestits que ja es pot veure al vestíbul del Centre Cultural la Llacuna, i que també estarà present als aparadors dels comerços.

Aquest és el primer any que es compta amb la col·laboració de l’associació de comerciants del centre històric, i han decidit participar posant un maniquí amb les robes típiques de diferents cultures, i a més donant a conèixer cada una d’elles. De fet, la secretaria de l’associació, Mar Garcia, ha indicat que no es tracta només de tenir el maniquí posat, sinó que s’hi implicaran de debò. Fins i tot hi haurà set establiments de restauració que col·laboraran oferint aperitius de diverses cultures.

Algunes de les associacions que participen per primera vegada a la fira són la Querencia, de residents argentins, l’associació d’equatorians o la de mexicans, que encapçalen moltes de les activitats.

El dia de la fira, algunes de les activitats destacades seran el cercavila de banderes i vestits, els jocs populars, representació de danses, i la trencada de pinyates de l’associació de mexicans, a més de concerts com el de l’Orfeó Andorrà i el de música argentina.

Trasllat de la Festa Major

D’altra banda, la consellera de Cultura, Meritxell Rabadà, també ha informat que es continua treballant per definir la ubicació final dels diferents actes de la Festa Major de la capital que s’han de traslladar pel Cirque du Soleil. Ha indicat que el més probable és que els concerts estiguin entre l’aparcament del Trillà i el d’autobusos, que són les zones més grans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada