fira-canillo La Fira del Bestiar de Canillo, que tindrà lloc aquest diumenge 20 d’octubre, es desplaça a la zona dels entorns del Palau de Gel per promocionar la instal·lació i per disposar d’un emplaçament més cèntric. Així ho han explicat aquest dijous en roda de premsa el cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, juntament amb la consellera de Turisme, Meritxell Alcobé, i la coordinadora d’Agricultura i Turisme, Gisela Jané. La intenció del Comú és combinar la tradició de la fira -amb l’exposició de bestiar, les parades d’artesans i la mostra d’oficis antics- amb altres activitats que li donin modernitat, com ara la concentració de vehicles Porsche que tindrà lloc d’11 a 12 del matí. També s’ha previst una jornada de portes obertes a la pista del Palau de Gel, per donar a conèixer l’activitat, la nova zona infantil i la tasca dels clubs d’hoquei i de patinatge sobre gel. A més, els restaurants de la parròquia ofereixen menús especials de tardor durant tota la setmana, i es podrà visitar l’exposició del centenari de l’escola francesa.

La Fira de Canillo comptarà enguany amb 20 explotacions que exposaran el seu bestiar, 35 parades d’artesania i dels diferents col·lectius de la parròquia, i 14 mostres d’oficis antics. El bestiar estarà situat a l’aparcament dels Arenys, mentre que les parades i els oficis es disposaran al llarg de la carretera general i a la rampa d’accés al Palau de Gel. Com a novetat, entre les 11 i les 12 del matí, un centenar de vehicles de la marca Porsche estaran exposats al llarg de la carretera, cosa que segons els responsables del Comú, donarà un valor afegit de modernitat a la fira i atraurà més visitants.

El canvi d’emplaçament de la fira s’ha fet amb l’objectiu de dinamitzar la parròquia i donar-li més visibilitat pel fet de situar-la en una zona de més pas, ja que la ubicació anterior ‘quedava una mica apartada’. Alhora, es vol aprofitar per fer redescobrir les activitats del Palau de Gel. El cònsol menor de Canillo, David Palmitjavila, ha assegurat que no es preveuen problemes de trànsit perquè en tot moment es garantiran els dos carrils de circulació. De fet, es comptarà amb un dispositiu important per part dels agents de circulació i es potenciarà la senyalització per conduir els visitants cap al nou aparcament del Prat del Riu.

L’esdeveniment es complementarà amb una jornada de portes obertes al Palau de Gel entre les 11 i les 14 hores, per donar a conèixer la nova zona infantil de la pista, es podran realitzar diferents tallers que han preparat els clubs d’hoquei i de patinatge, i es reservarà un espai perquè el públic en general pugui patinar.

D’altra banda, des d’aquest dilluns, els restaurants de la parròquia ofereixen menús tradicionls de tardor a preus assequibles, una iniciativa que segons la consellera de Turisme, Meritxell Alcobé, està tenint molt bona acollida i s’espera l’afluència més important de cara al cap de setmana.

El pressupost de la Fira, que s’ha ajustat lleugerament disminuint el nombre d’oficis antics, ascendeix a uns 14.000 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada