La final de la World Robotic Olympiad Andorra Telecom es disputarà el proper 14 de juny

El  prestigiós torneig educatiu de robòtica d’àmbit internacional arriba a la tercera edició de la mà d’Andorra Telecom. El centre escolar d’Ordino Germans de Riba acollirà les finals en les categories Elementary i Junior amb una participació de 7 equips.

El repte llençat per l’organització en aquesta edició en la categoria Elementary, per a nois i noies de 7 a 12 anys, és el “Turisme sostenible”. La competició situa als equips a Costa Rica, un país amb parcs naturals i zones reservades per protegir els recursos naturals. Moltes espècies es troben en perill d’extinció i, per això, és important preservar aquestes espècies. El repte consisteix en construir un robot que promogui el turisme sostenible i ajudi als científics i visitants a explorar les meravelles de la natura amb el mínim impacte. Les missions han de portar als científics a les àrees que se’ls permet visitar. La ruta dependrà del número d’animals en perill d’extinció.

En la categoria Junior, per a joves de 13 a 15 anys, el leitmotiv és la “Neutralitat del carboni” i el repte que es planteja és fer un robot que pugui ajudar a una companyia a aconseguir el mínim impacte ecològic. Per aconseguir contrarestar les emissions de l’empresa el robot ha d’instal·lar fonts d’energia renovables, com panells solars, i plantar arbres. La petjada de carboni d’una empresa és la quantitat de diòxid de carboni emesa en els processos industrials.

La final, que se celebrarà al poliesportiu del centre escolar d’Ordino Germans de Riba, s’iniciarà a les 17h i està obert a tothom.

Entre els objectius de fons que compleix aquesta competició hi ha el foment de la creativitat, la iniciativa i la capacitat de resoldre problemes mitjançant un repte educatiu; millorar competències de comunicació, cooperació i treball en equip i ampliar la visió sobre la ciència i tecnologia i despertar l’interès per les professions relacionades amb la ciència, la innovació i la tecnologia.

Andorra Telecom impulsa les competicions de robòtica WRO i First Lego League dins de la seva política de suport a les activitats relacionades amb la tecnologia i la innovació en el món acadèmic.