La final de Champions recaptarà 123 milions

La final de la Lliga de Campions de futbol, ​​que se celebrarà l’1 de juny al Wanda Metropolitano de Madrid, generarà un impacte econòmic de 123 milions dels quals, almenys, 66 milions es quedaran a la capital espanyola, repartits en els sectors d’oci, allotjament, gastronomia o compra de souvenirs. I és que, segons ha explicat el coordinador de la Unió Empresarial per a la Promoció Turística a Madrid, Vicente Pizcueta, s’espera l’arribada d’entre 60.000 i 70.000 seguidors anglesos, dels quals 34.000 han comprat la seva entrada a través del seu club. La final de la Lliga de Campions, que enfrontarà el Tottenham i el Liverpool, dos equips anglesos, ha doblat i fins i tot triplicat el preu per nit dels allotjaments hotelers, com és habitual en aquest tipus d’esdeveniments. De fet, Pizcueta calcula que passar dues nits pot suposar un desemborsament d’entre 500 i 1.000 euros tenint en compte només l’hotel i de fins a 2.000 euros per als que hagin esperat fins a l’últim minut per realitzar la seva reserva.

No obstant això, aquests preus no són un impediment, ja que la capacitat hotelera de Madrid “es desbordarà i arribarà al 100%, mentre que la de la comunitat madrilenya superarà el 90%”, segons pronostica Pizcueta. L’Associació Empresarial Hostelera de Madrid (AEHM) preveu una ocupació mitjana del 95% i confirma que tots els establiments que s’integren en l’associació tenen ja més del 90% de les habitacions reservades.

Pel que fa a preus, l’AEHM assenyala que no podran tenir dades precises fins després de la final, però recorda que l’increment mitjà de les tarifes hoteleres va estar al voltant del 200% en les últimes cinc finals de la Lliga de Campions, en què hi va haver presència –i victòria– espanyola (Reial Madrid, 4, i Futbol Club Barcelona, ​​1). Meliá ha assenyalat que els seus hotels es troben ja al 94% “tot i que les reserves segueixen arribant” i actualment tenen un preu mitjà de 300 euros per nit per client –excloent les suites–. No obstant això, no només es beneficiaran els hotelers. Així, els propietaris de pensions han fins i tot quintuplicat els seus preus (de 50 euros a 250 euros, segons les dades de la Unió Empresarial per a la Promoció Turística a Madrid).