El ministre de Salut, Carles Álvarez, ha informat al Consell de Ministres del funcionament dels primers dies d’aplicació del Reglament de l’accés a l’assistència sanitària pública, que crea la figura del metge referent. Álvarez ha detallat que ja hi ha més de 2.000 persones que han elegit metge referent.

Aquest dilluns va entrar en vigor el Reglament de l’accés a l’assistència sanitària pública, que estableix que cada usuari pot assignar-se un metge referent que serà el seu principal metge i interlocutor dins el sistema de salut i que actua des de la proximitat. A més, preveu que en les visites al metge referent l’usuari pagui directament només la part que li correspon: 5,9 euros per la visita al metge de capçalera i 7,25 per la visita al pediatra.

Per fer l’assignació del metge referent els usuaris només ho han d’indicar en la mateixa consulta al seu metge, i també tenen l’opció de fer-ho a través del web de la CASS o presencialment.

Álvarez ha informat que gràcies a la implicació del col·lectiu de metges, durant els tres primers dies de vigència del Reglament, ja hi ha hagut més de 2.000 persones que s’han assignat un metge referent, ja sigui un metge de capçalera o un pediatre per als menors d’edat.

Igualment, el ministre ha explicat que durant els primers dies s’han detectat alguns dubtes que sorgeixen als usuaris, i el ministre ha aprofitat per resoldre’ls.

El termini per fer l’assignació va començar el passat 17 de setembre, però es pot fer en qualsevol moment. Pel que fa a la possibilitat de tenir més d’un metge referent, no es pot, però sí que es pot canviar de metge referent en qualsevol moment si es desitja.

Pel que fa a les visites al metge especialista, de moment es pot seguir accedint sense anar primer al metge referent. No obstant, està previst en el Projecte de llei de modificació de la llei de la CASS que el reemborsament de la visita sigui inferior quan no sigui una derivació del metge referent, excepte en el cas dels ginecòlegs, oftalmòlegs i odontòlegs.

A més, la futura modificació també preveu la figura de metge especialista referent per als pacients amb malalties cròniques que requereixen atenció especialitzada freqüent, i en aquests casos s’hi podrà anar directament sense cap penalització.

Igualment, alguns usuaris han manifestat dubtes sobre les visites programades a metges de fora d’Andorra. En aquest sentit, Álvarez ha aclarit que totes les visites o intervencions programades es mantenen, però a més s’aconsella informar-ne al metge referent perquè coordini si cal una atenció suplementària al país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada