La fibra òptica situa Andorra al top tres mundial de velocitat

Andorra Telecom té una de les xarxes més ràpides del món, segons detalla la darrera publicació del rànquing Speedtest. Això és degut a que el servei ofereix una velocitat simètrica de 100 Mbps (similar en pujada i baixada).

Actualment Andorra té una velocitat de descarrega mitjana de 36,09 Mbps. Una velocitat molt superior a la mitjana mundial, que se situa en 10,36 Mbps. Només Hong Kong està per davant d’Andorra amb 36,47 Mbps de mitjana, mentre que Espanya figura al lloc 39 amb 11,89 Mbps i França al 37 amb 12,12 Mbps. La mitjana europea de descàrrega que es situa en 14,25 Mbps.

En la velocitat de pujada, Andorra es mostra més superior i és gràcies a la fibra òptica amb velocitat simètrica, que permet equiparar les velocitats de pujada i de baixada. En aquest sentit, Andorra és líder del test amb 30,17 Mbps, seguida de Corea del Sud amb una velocitat de 29,22.

Els nostres veïns també tenen una velocitat molt inferior a l’andorrana, amb una mitjana en el cas espanyol de 1,93 Mbps i de 2,85 en el cas francès. Tots dos per sota de la mitjana europea que Speedtest la situa en 3,89 Mbps i als llocs 75 i 53 respectivament.

Aquestes velocitats, es poden aconseguir gràcies a la implantació de la xarxa de fibra òptica, on des de fa més d’un any, la pràctica totalitat de la població andorrana en pot gaudir. De fet, la implantació de la fibra òptica ha afavorit en el rànquing, ja que en dos anys, Andorra ha passat d’estar al lloc 21 el passat mes de febrer, a ser dels tres primers en totes dues categories.

D’altra banda i tot i que no resulta vinculant a cap efecte, el resultat d’aquest test dóna visibilitat a Andorra i la posiciona com una destinació tecnològica i adient per a que empreses, que necessiten eines ràpides de comunicació, s’estableixin al nostre país.

 

Com funciona el Speedtest?

Speedtest és un mesurador de velocitats que mitjançant un test quantifica el temps que es triga a descarregar al nostre navegador una imatge i quan triga aquesta a enviar-se als seus servidors.

Fins fa uns mesos, Speedtest no tenia cap servidor a Andorra i la prova es feia mitjançant el servidor que tenien a Catalunya. Això permet mesurar de manera més acurada la velocitat real del Principat.

http://www.netindex.com/download/allcountries/

http://www.netindex.com/upload/allcountries/

TOTES LES NOTÍCIES