La fibra i els carbohidrats, principals component del pa integral

L’autèntic pa integral es caracteritza per contenir un tipus de farina que no ha estat refinada i que, per tant, és més rica en vitamines i en minerals. Es distingeix pel seu color marronós fosc i uniforme, tant de l’exterior com a l’interior. Per tant, aquest tipus de pa s’ha de distingir d’altres el contingut del qual es la farina blanca a la qual s’ha afegit fragments de segó.

El pa integral constitueix una opció molt completa i nutritiva apta per al consum diari. Està especialment indicat per a persones que segueixen dietes d’aprimament. La gran quantitat de fi bra que aporta aquest pa produeix sensació de sacietat, per la qual cosa disminueix la gana entre hores, a la vegada que regula el trànsit intestinal.

També resulta beneficiós per a les persones diabètiques, ja que la fibra ajuda a regular els nivells de sucre, ja que fa més lent i progressiu el pas de la glucosa cap a la sang.

És recomanat per a les persones que pateixen de restrenyiment, ja que la fibra accelera el trànsit intestinal. No obstant això, la introducció al consum del pa integral s’hauria de fer de manera progressiva per evitar molèsties.

Per tots aquests motius, el pa, i en concret el pa integral, resulta de consum recomanable l’alimentació diària i estar present com a complement dels àpats.

El consum amb mesura del pa clàssic, elaborat amb farina, aiga i sal, no està renyit, al contrari, amb una alimentació equilibrada.

Els nutrients bàsics que aporta el pa són: hidrats de carboni, proteïnes, minerals, fi bra i vitamines. En la piràmide dels aliments, el pa ‘inclou dins el grup d’aliments que contenen hidrats de carboni, juntament amb les pasters i els cereals, que haurien de representar el 55% de les calories totals que s’ingereixen diàriament.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

 

TOTES LES NOTÍCIES