La fi de MSN Messenger, nou ganxo per als cibercriminals

Microsoft ha posat data per al tancament del seu popular servei de missatgeria instantània MSN Messenger, que serà substituït per Skype. Però la seva fi significa l’inici d’una sèrie d’atacs contra l’instal·lador de l’aplicació. Els ciberdelinqüents ja han començat a aprofitar això i han registrat dominis maliciosos per tal d’infectar als usuaris.

Tot i que la quota d’usuaris de MSN Messenger ha baixat en els últims anys a causa de l’auge de les xarxes socials, encara continua sent molt popular en alguns països. Segons Microsoft, el servei compta amb més de 100 milions d’usuaris a tot el món, dels quals 16 milions pertanyen a Espanya. Com que s’ha previst una creixent migració de tots els usuaris a Skype, cada vegada es fa més difícil trobar l’instal·lador de l’aplicació. Això no ha passat desapercebut per part dels cibercriminals, que han vist en aquesta situació una oportunitat per infectar als usuaris que intenten descarregar aquest servei de missatgeria.

Els experts de Kaspersky Lab han comprovat que en fer una cerca a Google dels termes MSN Messenger, el primer resultat que apareix és un enllaç a un domini maliciós que distribueix un fals instal·lador que en realitat amaga un troià bancari.

“Aquest és el primer de diversos atacs que utilitzen el final de MSN Messenger com esquer” comenta Fabio Assolini, analista de seguretat de Kaspersky Lab: “Hem registrat altres dominis maliciosos creats amb el mateix propòsit, encara que alguns d’ells ja han estat desactivats”.

A mesura que ens acostem al 8 d’abril, el dia escollit per Microsoft per apagar permanentment el servei, Kaspersky Lab aconsella als usuaris no buscar ni descarregar l’instal·lador de MSN i migrar el seu compte com més aviat millor a Skype per evitar ser víctimes d’aquest tipus d’atacs.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció