trumfa-1La cooperativa Sabors i Aromes d’Andorra ha organitzat aquest dijous al vespre una festa per celebrar l’inici de la tercera campanya de vendes de la trumfa, que començarà aquest divendres. Un centenar de persones s’han apropat al Cap del Carrer, on els restaurants de la zona han ofert diversos plats amb la trumfa com a base.

Tal com ha explicat el gerent de Sabors i Aromes d’Andorra, Víctor Reolid, la festa ha estat un ‘tret de sortida esperançador’ per aquesta tercera campanya de vendes. En total hi ha participat set establiments restauradors diferents, que han ofert de manera gratuïta tot tipus de plats amb la trumfa com a protagonista. Segons ha explicat el gerent, des de la cooperativa esperen ‘fer curt’, i que les vendes ‘permetin repartir totes les tones de patates, pagar als pagesos i fer-nos més presents en el rol de productors de menjar sa i de quilòmetre 0’.

Reolid ha assegurat que ‘l’any passat van vendre’s fins a 38 tones de patates’, i com que ‘la producció d’enguany estarà entre les 25 i 30, esperem poder-les acabar amb facilitat’. Això sí, el preu patirà un augment d’un 6% respecte el de la campanya anterior, situant-se entre els 3,50 i els 3,60 euros les bosses de dos quilos i mig, perquè ‘com que hi ha menys patates, s’ha hagut d’ajustar el preu’. Tot i així, Reolid assegura que ‘és un increment petit’ perquè volen que el producte ‘pugui arribar a l’abast del màxim nombre de gent’.

Pel que fa a l’ampliació de capital que la junta va aprovar el passat dilluns i que ascendeix a 311.400 euros, el gerent ha assegurat que ‘és un procés llarg’ i que ‘actualment s’estan enviant les cartes a totes els socis per saber si volen participar en aquest procés de recapitalització’. Reolid ha demanat al socis de la cooperativa ‘que creguin i confiïn en el producte i en la nova junta que ha entrat amb moltes ganes’.

2 comentaris

  1. S’ha de tenir present que diversos promotors i socis de la cooperativa de la trumfa són els principals detractors i abanderats d’anar sistemàticament contra el funcionariat general, sense discernir. Desitjo que la iniciativa els vagui bé però, pel motiu abans exposat, jo NO compraré trumfa d’Andorra.

  2. Gratis tothom acudeix a menjar la trumfa andorrana, inclós el cònsol menor, però ja veurem quan hagin de pagar el que costa el producte en relació a les altres patates.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada