La Festa i Fira del Llibre del Pirineu ha complert les expectatives dels organitzadors i ha tancat la seva dissetena edició amb un miler de visitants, una xifra semblant a la de l’any passat. Malgrat el fort xàfec caigut al llarg del matí i la pluja de la tarda, un nombrós públic va tenir l’oportunitat de conèixer la variada oferta literària que van exposar i vendre tretze parades de llibreries i editorials pirinenques.

Durant tota la jornada de dissabte es van anar succeint les presentacions de novetats literàries i de revistes, a càrrec d’una trentena d’escriptors. Així mateix, es va poder gaudir d’una fira gastronòmica, contacontes i actuacions musicals, entre d’altres. Un dels actes més seguits va ser la taula rodona ‘Cap a un món sense llibreries?’ que van protagonitzar els autors Antoni Marí, Vicenç Villatoro i Vicenç Llorca. Tots tres van coincidir a assegurar-ne el futur, tot i que adaptades als nous temps i molt diferents a les actuals.

El sacerdot tarragoní Armand Puig, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, va pronunciar la tradicional Homilia, mentre que el poeta i assagista Antoni Marí, va fer el mateix amb l’Homilia laica.

Premis Homilies 2013

La Festa i Fira del Llibre del Pirineu va culminar amb l’entrega dels Premis Homilies d’Organyà. El Premi Pirineu de narració literària es va atorgar a Jordi Puig pel relat Paraules de pluja. L’accèssit va correspondre a Manel Figuera, amb l’obra Terra de frontera. El guanyador del Premi de Poesia Josep Grau i Colell va ser Manuel Roig per l’obra titulada Vesprada enllumenada de dissabte. José Luis García Herrera va ser designat finalista per Crònica de la veritat rotunda.

Per la seva part, Ester Farran Nacher va guanyar el guardó Lletres de Dones per la narració El didal de la mare. Helena Codorniu va obtenir una menció amb L’oblit, i Montse Subirana amb No tot és al MNAC. D’altra banda, el premi Espar i Tressens destinat a la gent gran es va atorgar a Ignasi Doñate per l’obra Sabia que algú havia entrat al bosc.

Finalment, Òmnium Cultural Alt Urgell va lliurar el premi Albert Vives de periodisme a l’emissora municipal de la Seu d’Urgell, RàdioSeu. El Premi Alt Urgell de Contes Curts per a Joves Autors va quedar desert.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada